Hlavní obsah

Vošvrda znovu zazářil v Litvínově, kde se mu trvale daří

LITVÍNOV

Brankáři jsou v současné době základním pilířem hokejistů Liberce v extralize. Zkušený Marek Pinc vychytal vítězství nad Slavií 4:1, o dva dny později zazářil Tomáš Vošvrda při duelu v Litvínově, kde Bílí Tygři vyhráli 2:0. Bylo to podruhé v kariéře, kdy se Vošvrdovi podařilo v extralize vychytat nulu. A znovu na litvínovském ledě. Tam slavil premiérové čisté konto už v listopadu 2010!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář hokejistů Liberce Tomáš Vošvrda

Článek

A jak viděl nedělní vítězný zápas? „Měli jsme do něj špatný vstup. Moc nám nešel pohyb. Ale s pomocí všech hráčů jsme dlouho drželi bezbrankový stav a pak jsme dali šťastný gól. Od té doby jsme se chytli a hráli jsme, co jsme potřebovali, a přálo nám i štěstí,“ líčil Vošvrda, který se objevil v brance poněkud nečekaně.

„O tom, kdo bude chytat, se dozvíme od trenérů pár dní před utkáním. Bylo dané, že půjdu do branky v Litvínově. Jeho styl mi vyhovuje. Pokaždé se mi tady daří a většinou odvážíme body. A nebojím se ani soubojů s protihráči. Když se něco naskytne, neváhám se zastat spoluhráčů,“ vykládal gólman.

„I když předtím dostával více příležitostí Mára Pinc, bral jsem to sportovně. Chodil jsem vypomáhat do prvoligových Benátek, v čemž mi vyhověly obě strany. Za to jsem moc rád. Získal jsem zpátky sebevědomí, a proti Litvínovu snad nebylo znát, že jsem chytal v extralize po měsíci,“ rozebíral brankář, jenž věří ve vydařenou druhou půlku sezóny.

„Do play off zbývají dva měsíce, ale rychle to uteče a musíme se dobře připravit. Každý zápas je těžký a snad se vrátíme do formy, která nás přivedla k prvnímu místu v tabulce. Teď máme za sebou tři vítězství a věřím, že v pátek proti Kladnu přidáme další,“ dodal Vošvrda.

Jen pochvalná slova měl na jeho adresu asistent libereckého trenéra Filip Pešán: „Tomáš tým hodně podržel. Od něj se odvíjela celá naše hra. Skvěle fungovala spolupráce brankáře s obránci a naše vítězství nesnižuje ani fakt, že Litvínovu scházeli střelci František Lukeš a Viktor Hübl.“

Reklama

Související témata: