Hlavní obsah

Hokejový Třinec vzal obránce Kloučka, který skončil v Popradu

TŘINEC

Hokejový obránce Tomáš Klouček, který před dvěma týdny skončil v týmu Lev Poprad, našel nové angažmá v Třinci. Jednatřicetiletý zadák se s klubem úřadujícího českého mistra dohodl na spolupráci do konce sezony a dres Ocelářů obleče poprvé už v pátečním utkání v Karlových Varech.

Foto: www.khl.ru

Český obránce v dresu Astany Tomáš Klouček (zcela vlevo) bude hrát za Třinec.

Článek

Obhájce titulu má dlouhodobé zdravotní problémy v kádru a to byl i jeden z důvodů, proč sáhl po Kloučkovi. Odchovanec Slavie už navíc v Třinci působil během výluky NHL v sezoně 2004/2005 a má zkušenosti ze 141 utkání, které v nejlepší lize světa odehrál v týmech New York Rangers, Nashville Predators a Atlanta Thrashers.

"Střídavě nám chybí několik beků, v zadních řadách máme problémy, a proto jsme přijali možnost angažovat Tomáše Kloučka. Potřebujeme posílit a to je hráč, který prošel NHL i kvalitní KHL. Má zkušenost a svoje kvality, věříme, že je u nás prokáže," řekl ČTK třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Klouček v Třinci trénuje už od začátku týdne, klub s ním uzavřel smlouvu a v pátek nastoupí za Oceláře k prvnímu zápasu v Karlových Varech.

Aktuální sezonu zahájil odchovanec Slavie v Popradu, ale na konci kalendářního roku s ním účastník KHL rozvázal kontrakt. Klouček odehrál 20 zápasů, ve kterých si připsal jednu asistenci.

V třinecké sestavě by měl pomoct nahradit dvojici stabilních zadáků Josef Hrabal - Daniel Seman, kteří jsou kvůli zraněním stále mimo hru.

Reklama

Související témata: