Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 0:6Vítkovice proti Slavii vyhořely potřetí, doma dostaly šest gólů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Pospíšil 0 : 1
0. Pospíšil 0 : 2
0. Kůrka 0 : 3
0. Růžička 0 : 4
0. Krenželok 0 : 5
0. Vondrka 0 : 6

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic ani potřetí v probíhající sezóně proti Slavii nebodovali, když v pátečním duelu 38. kola na svém ledě dokonce utrpěli debakl 0:6. Pražané v úvodu odrazili nápor soupeře i trestné střílení Jana Káni, ve druhé části pak Ostravany zničili čtyřmi góly. Dvakrát se prosadil Tomáš Pospíšil. Slavia si připsala třetí výhru v řadě a gólman Dominik Furch potřetí v sezóně udržel čisté konto.

Článek

Vítkovičtí měli v prvním dějství více ze hry, ale ze střelecké převahy v poměru 14:3 nic nevytěžili. Slavia musela přečkat to nejhorší hned v úvodu. Už ve druhé minutě měli domácí výhodu přesilové hry pět na tři, 62 vteřin kombinovali křížem krážem útočného pásma, ale nebezpečná rána na Furcha nepřiletěla.

Daleko blíž gólu byl v šesté minutě Jan Káňa, který si po úniku ve vyložené šanci vynutil faul slavistického beka Kadlece. Jenže trestné střílení neproměnil - Furch jeho forhendový blafák vykryl.

Nevyužité příležitosti se začaly domácím sčítat a ve druhé části se jim zákonitě vymstily. Hned 45 sekund po návratu ze šaten je zaskočil první trefou neobsazený Pospíšil. Zvrátit vývoj mohli domácí vzápětí prostřednictvím Walkera, který však zblízka Furcha překonat nedokázal.

Sedm minut před koncem prostřední části potrestal znovu Pospíšil další chybu ve vítkovické obraně a s vicemistrem to šlo rychle z kopce. Pražané přehradili střední pásmo a soupeře ještě v závěru druhé části knokautovali dvěma slepenými góly. Na 3:0 zvýšil Kůrka, který v přesilovce dostal ideální pas do jízdy a Málkovi nedal šanci. Tři vteřiny před sirénou pohřbil vítkovické naděje Kudělka, jenž si nešťastně špičkou hole srazil do branky Růžičkovu přihrávku z rohu.

Závěr utkání byl formalitou. Ušetřen jí byl vítkovický gólman Málek, kterého nahradil Šindelář, ale i toho ukázkovým blafákem z trestného střílení překonal ve 48. minutě exvítkovický Krenželok. Do podoby debaklu dostal výsledek trefou po samostatné akci Vondrka. Jen slabou náplastí už byl pro Vítkovice úspěch Káni v pěstním souboji se Šulcem.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Pospíšil (Vondrka), 33. Pospíšil (Alinč, Vondrka), 39. Kůrka (T. Hertl, J. Krejčík), 40. V. Růžička ml., 48. Krenželok z trestného střílení, 53. Vondrka (Alinč). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:10. Využití: 0:1. Diváci: 5081.
Vítkovice: Málek (41. Šindelář) - Malík, Kudělka, Kasík, Koma, Punčochář, Ovčačík, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Pohl, Húževka, Walker - Šedivý, Strapáč, J. Káňa - Kucsera, Štefanka, Szturc - R. Hruška. Trenéři: Trličík a Moták.
Slavia: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Dresler, Krejčí, Kolařík, J. Krejčík, Šulc - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Tomica - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: