Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:4Třinec uspěl v Karlových Varech, po devíti duelech naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kumstát 1 : 0
0. Klouček 1 : 1
0. Lojek 1 : 2
0. Polanský 1 : 3
0. Klimenta 1 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Třince vyhráli v pátečním 38. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:1 a po devíti zápasech se dočkali tříbodové výhry. Úřadující mistr porazil Západočechy popáté za sebou i díky třem využitým přesilovým hrám.

Článek

Zápas nezačal pro domácí dobře. Již po 31 sekundách byl vyloučený Gulaši a Klouček v čase 1:20 otevřel skóre. Posila třinecké obrany se tak v premiérovém zápase uvedla velmi rychle. Následně mohli domácí v početní výhodě vyrovnat, Košťál ale v dobré pozici přestřelil.

V 10. minutě se individuálně prosadil Hrňa, který dokázal překonat i Mensatora. Domácí však reklamovali hru Ocelářů v šesti, gól ale nakonec neplatil z jiného důvodu. Rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa branku neuznal, neboť Mensator při zákroku posunul branku.

Karlovarský gólman ale následně dostal dvouminutový trest a hosté přesilovku využili. Na brankovišti se prosadil Lojek. V 15. minutě rozhodčí chybně vyloučili Ostřížka a Západočeši nabídnutou výhodu využili. Přesně s koncem trestu si tečující Kumstát připsal dvacátou branku v probíhající sezoně.

Energie se snažila, brankář Hamerlík měl více zákroků než jeho protějšek Mensator, ale zápas měli jasně ve své režii hosté. Po Dejově chybě ve 26. minutě si s karlovarským gólmanem pohráli uzdravený Adamský s Polanským a hosté vedli 3:1. Zdramatizovat duel mohl kapitán Karlových Varů Skuhravý, ale v dobré pozici přestřelil.

Třinec za výhrou vedla Květoňova formace a přesilové hry. Druhé Gulašiho vyloučení potrestal do prázdné branky dorážející Klimenta. Ve 36. minutě tak bylo prakticky jisté, že Západočeši počtvrté za sebou doma nevyhrají. Slezané se totiž poté soustředili zejména na pozornou obranu, Hamerlík navíc chytal v pohodě. V samotném závěru byli domácí blízko snížení, Sýkora ale trefil v 59. minutě jen tyč.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Kumstát (Prošek) - 2. Klouček (M. Hořava, D. Květoň), 11. Lojek (Klouček, M. Hořava), 26. Polanský (Adamský), 36. Klimenta (M. Hořava, D. Květoň). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 4:6, navíc Dej (K. Vary) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3182.
Karlovy Vary: Mensator - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Lučka, Prošek, Gründling - Dej, Skladaný, Skuhravý - Kumstát, Pech, Košťál - T. Klíma, Mikeska, Kotrla - Zucker, T. Sýkora, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Bolf, Lojek, Klouček, Richter, Kania, Cartelli, Hudec - Orsava, Bonk, Varaďa - Klimenta, D. Květoň, M. Hořava - Kohn, Polanský, Adamský - Hrňa, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: