Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 1:6Sparta po vysoké výhře v Litvínově upevnila vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Tenkrát 0 : 1
0. Forman 0 : 2
0. Bližňák 0 : 3
0. Bližňák 0 : 4
0. Rachůnek 0 : 5
0. Lapšanský 0 : 6
0. Pojkar 1 : 6

LITVÍNOV

Hokejisté pražské Sparty v pátečním 38. kole extraligy dominovali na ledě Litvínova, kde zvítězili vysoko 6:1. Při výhře Plzně v Pardubicích až po samostatných nájezdech tak Západočechům na čele tabulky o bod odskočili, k čemuž přispěl dvěma góly Mario Bližňák. Litvínov ani potřetí v sezóně se Spartou nebodoval, počtvrté za sebou v soutěži prohrál a vstřelil během této série dohromady jen dvě branky.

Článek

Již ve druhé minutě vystihl rychlík Ton domácí rozehrávku, ale v samostatném úniku tváří v tvář proti Fraňkovi nedal. Na druhé straně ohrozil Pöpperleho střelou bekhendem ihned po buly Kubinčák, ale hostující brankář si s jeho pokusem bez problémů poradil. Poté následovala šance aktivního Tona, jenže jeho pokus z levé strany Franěk opět zneškodnil.

Za domácí kontroval na druhé straně únikem Černý, trefil však pouze boční síťku. Poté se již diváci dočkali úvodní branky, ale důvod k radosti neměli, protože padl do sítě domácích. Po chybě obrany se trefil Tenkrát a poslal Spartu do vedení. Hosté se za pouhé tři minuty dočkali i druhé uklidňující branky z hole Formana, který se trefil po krásné kombinaci při přečíslení tří proti jednomu. Verva se osmělila až v závěru první části, ale Ručinskému v dobré šanci přeskočil kotouč hůl.

Úvod druhé části příliš vzruchu nepřinesl. A tak se o něj postarali až ve 25. minutě Brejčák s Krstevem, kteří se pustili do pěstního křížku, ale i když oba odhodili rukavice, diváci si příliš pěknou bitku neužili a oba aktéři vyfasovali trest do konce utkání. Ve 28. minutě prověřil Fraňka jedovatou střelou z levého křídla Treille, ale domácí brankář jeho pokus zastavil vyrážečkou.

Sparťanští borci se ale dočkali i třetí branky, když Tenkrát přebruslil Kubáta, předložil puk Bližňákovi a pro toho již nebyl problém skórovat. Domácí opět prověřili Pöpperleho až v závěru, ale Gulova střela mu příliš práce nenadělala. V posledních vteřinách ještě mohl snížit stav domácí kapitán Ručinský, ale z úhlu netrefil odkrytou branku.

Hosté nebrali utkání ani v závěrečném dějství na lehkou váhu a dokázali to hned v úvodu, kdy se během 19 vteřin prosadili Bližňák a poté Tomáš Rachůnek, který zvyšoval už na 5:0 pro Pražany. Verva se přeci jen dočkala alespoň malé útěchy, když snížil Pojkar, který si od modré sjel na Černého přihrávku a se štěstím prostřelil Pöpperleho. V 54. minutě ujel v oslabení Černý, nezištně přihrál Pojkarovi, ten ale v dobré šanci selhal a trefil hostujícího brankáře. Skóre tak z dorážky uzavřel nikým nehlídaný Lapšanský a jen potvrdil hostující nadvládu v tomto utkání.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 50. Pojkar (Černý, Frolík) - 6. Tenkrát (Ton), 9. Forman (Luňák), 30. Bližňák (Tenkrát, Sersen), 42. Bližňák (Tenkrát, Milam), 42. T. Rachůnek (Foster, Y. Treille), 54. Lapšanský (I. Rachůnek). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:4, navíc Brejčák - Krstev oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4285.
Litvínov: Franěk - Stříteský, Jareš, Kousalík, Pojkar, Kubát, Gula, Skuhrovec, Brejčák - Kubinčák, Hanzl, Ručinský - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček - Maxa, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Sparta: Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí, od 29. navíc Košťálek - Pacovský, Lapšanský, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Antončík, Luňák, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec