Hlavní obsah

Sparta před rekordní návštěvou udolala Slavii v derby dvěma přesilovkami

Rozdíl třicet bodů. Proti sobě se postavil nejhorší domácí tým a nejlepší z venkovních hřišť. Pražské derby a jedenáctá Slavia vs. první Sparta. Ve 39. kole hokejové extraligy se nakonec radovali sparťané po výhře 2:1, když oba góly vstřelili v početní výhodě. Zápas vidělo 11 284 diváků, což je nejvyšší návštěva v probíhající sezóně.

Foto: Petr Horník, Právo

Slavista Vondrka se snaží obelstít gólmana Sparty Pöpperleho.

Článek
Fotogalerie

Dvě přesilovky Slavie, jedna Sparty, ale žádná nebyla využita. Jedna tyčka v podání slávistického útočníka Vondrky, který měl polovinu branky prázdné, ale po svém pokusu neslavil a brankář Pöpperle si mohl utřít studený pot.

Prvních dvacet minut nenabídlo žádný gól a připomínalo dvě předchozí derby, kde ve dvou zápasech padly jen čtyři góly, vždy rozhodovaly až nájezdy a brankáři mohli být spokojení se svými statistikami.

Sparta vstoupila do utkání jako tým, který vládl nejvyšší soutěži, vyhrála deset z posledních jedenácti zápasů, Slavia slavila třikrát v řadě, takový stav zažila poprvé v sezóně. Mezi oběma mužstvy byl před duelem rozdíl třiceti bodů, navíc sparťané dostali o 42 gólů méně. Hosté v probíhající sezóně dvanáctkrát prohráli, slávisté čtyřiadvacetkrát. Neděle také nabídla souboj nejlepšího týmu na venkovních hřištích a nejhoršího domácího.

Po čtyřiceti minutách padly dva góly 

Po čtyřiceti minutách hráči opět odcházeli do šatny s nerozhodným skóre. K tomuto stavu dovedly utkání dva góly. Sekundu před koncem čtyřiadvacáté minuty padl první gól klání. V přesilovce se radovali hosté. O vedení 1:0 se postarali dva nejproduktivnější hráči z Holešovic  - Ton asistence a gól Tenkrát.

Srovnat mohl v polovině utkání Pospíšil, nejproduktivnější slávista, ale Pöpperle ho tváři v tvář vychytal. Další střídání už ale patřilo Slavii. Šulc vystřelil od modré a Růžička před brankou tečoval. Pět minut před koncem druhé části opět čaroval sparťanský brankář, který zlikvidoval další nájezd, tentokrát zaváhal Vondrka.

Přechozí dva vzájemné zápasy této sezóny vždy vyhráli domácí. Nejdříve Slavia 1:0 po nájezdech, když v O2 areně rozhodl Krenželok. Na utkání přišlo 8852 diváků. Sparta také slavila před svými fanoušky po nájezdech, vyhrála 2:1 a body dělil Broš. Výhru sparťanů vidělo 10 840 fanoušků.

Druhý gól Sparty v přesilovce

Ve třetí minutě závěrečné dvacetiminutovky hrála Slavia přesilovku, dvě minuty plus deset navrch vyfasoval sparťan Kočí za vražení na hrazení. Ale ani tato početní výhoda nepřinesla slávistům gól. Na druhé straně mohl poslat do vedení Spartu Tenkrát, ale jeho střela z kruhu skončila na horní tyčce. Po třech minutách spálil další šanci domácí Vondrka, když opět neuspěl. Tentokrát při přečíslení tři na dva.

Přesilovky pět na čtyři se v této části utkání dočkala i Sparta. A dočkala se i gólu. Přihrávku si připsali Ton s Tenkrátem a hosty poslal do vedení Bližňák. Domácí měli sedm minut na vstřelení gólu, jinak by prohráli. A tak se i stalo. První Sparta nadále vévodí extralize.

Slavia - Sparta 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. V. Růžička ml. (Šulc) - 24. Tenkrát (Ton, Sersen), 53. Bližňák (Tenkrát, Ton). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4, navíc Hertl (SLA) - S. Treille a Kočí (oba SPA) 10. minut OT. Využití: 0:2. Diváci: 11 284.
Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Dresler, Šulc - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Tomica - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí, Husák - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - S. Treille, Lapšanský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: