Hlavní obsah

Tahle prohra zamrzí. Štěstí se přiklonilo ke Spartě, mrzelo slávistu Furcha

Vyhráli tři předchozí zápasy, což v sezóně dosud nezažili. I proto šli slávističtí hokejisté do derby se Spartou plni odhodlání. Proti lídrovi soutěže nezaostávali, šancí si vytvořili nespočet, po prohře 1:2 ale zůstávají bez bodu. V boji o desítku už přitom potřebují každý bod. „Když ale budeme takto hrát dále, body získávat budeme,“ je přesvědčený gólman Dominik Furch.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Rachůnek před gólmanem Slavie Furchem.

Článek

Co rozhodující sparťanské trefě předcházelo?

Puk mi šel do rukavice, ale sparťan stojící přede mnou mi ho tečoval mezi nohy. Ani jsem neprotestoval, bylo to jasné. Vysoká hůl to být nemohla, protože střela šla čtyřicet padesát čísel nad ledem.

Spartě jste byli vyrovnaným soupeřem, šancí jste měli rovněž dostatek, jenže bod neberete žádný. Mrzí tento způsob prohry dvojnásob?

Určitě to zamrzí, protože výkon byl dobrý. Ale takový je hokej, vyhrát může jen jeden. Když budeme takto hrát dále, body získávat budeme.

Nemůže to ale naopak s mužstvem zamávat?

Nemyslím si to. Jak říkám, výkon byl dobrý, ale štěstí se prostě dneska přitočilo ke Spartě. Vždyť oba góly dala v přesilovkách.

Budete s blížícím se závěrem základní části pozorně sledovat výsledky mužstev, se kterými soupeříte o desítku?

Určitě to sledovat budu. Ale hlavně se musíme soustředit sami na sebe. A že máme oproti ostatním týmům o zápas navíc? Takhle to prostě je, pomůže nám jen sbírání bodů.

Hokejisté Sparty se radují, puk se zastavil v brance Slavie. Gólman Dominik Furch se jen bezmocně ohlíží. foto: Právo/Petr Horník

Slavia byla v minulých sezónách pověstná tím, že v kritických chvílích vždy dokázala zabrat. Cítíte, že právě teď znovu nastává váš čas?

Opravdu si myslím, že v posledních zápasech jsme výkony hodně zvedli. Proti Spartě to sice nevyšlo, ale forma se zvedla.

To platí i o vás. Čím to, že jste tak vyzrál?

Sešlo se víc věcí najednou. Zlepšili jsme hru v poli a nakonec to pomohlo i mně. Jsem za to jenom rád.

Cítíte se aktuálně slávistickou stabilní brankářskou jedničkou?

Stabilní jedničkou bych neřekl. Odchytal jsem teď pár zápasů, ale nevím, kdo bude v brance v těch dalších.

Reklama

Související témata: