Hlavní obsah

Ton při derby hlavičkoval. Snad se o tom lidi bavili ještě v hospodě, smál se showman

lik, škvSport.cz

Takovou frontu před stadióny a arénami v probíhající sezóně hokejové extraligy fanoušci nezažili. Na pražské derby na Slavii, kam přijela Sparta, dorazilo 11 284 diváků. Ti viděli výhru hostů 2:1. Platící si na kvantum gólů nepřišli, ale hráči si své užili. Především domácí, kteří někdy hrají i před třemi tisíci příznivci, což je šestkrát méně než je maximální kapacita 02 areny.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Sparty se radují, puk se zastavil v brance Slavie. Gólman Dominik Furch se jen bezmocně ohlíží.

Článek

„Tohle může být pro hráče to nejlepší. Tolik lidí, taková krásná atmosféra. I když jsme se tolik nerozstříleli, tak diváci mohli být spokojení. Je vidět, že Slavia se zvedá, oba týmy chtěly hrát, hrálo se nahoru a dolů. Na ledě bylo hodně osobních soubojů a rozhodly přesilovky,“ byl spokojený sparťanský útočník Petr Ton, který si připsal dvě gólové přihrávky v zápase.

Přechozí dvě derby této sezóny vždy vyhráli domácí. Nejdříve Slavia 1:0 po nájezdech, když v O2 areně rozhodl Krenželok. Na utkání přišlo 8852 diváků. Sparta také slavila doma po nájezdech, vyhrála 2:1 a body dělil Broš. Výhru sparťanů vidělo 10 840 fanoušků. Třetí souboj vyhráli hosté, a opět bylo gólů poskrovnu. Lidí ale bylo nejvíce v tomto ročníku nejvyšší soutěže. Přišlo 11 284 fanoušků a rozhodl Bližňák.

"Bylo cítit, že zápas byl vyhecovanější, diváky vyburcoval. Atmosféra byla výborná. Musím poděkovat našim fanouškům, že nás hnali dopředu, byli hodně slyšet. Jenom mě mrzí, že jsme se jim neodvděčili vítězstvím. Zasloužili by si to. Vždycky je lepší, když přijde hodně lidí, vždyť hokej hrajeme pro ně,“ zhodnotil vypjatý souboj obránce Jan Dresler.

Sparťan Rachůnek před gólmanem Slavie Furchem při nedělním derby.foto: Právo/Petr Horník

Čím více hráči předvedou, tím více se fanoušci baví, a sportovci to vědí. Toto si v utkání uvědomil i Ton, nejproduktivnější hráč Sparty, který ale nepatří k největším bavičům na ledě, ale v neděli se trochu odvázal. Letící puk během hry neodehrál hokejkou, bruslí, rukou. Použil helmu a hlavičkoval.

„To vyplynulo ze situace, ani nevím, co mě to napadlo. Já většinou žádný showman nejsem, člověk se spíše straní, ale viděl jsem odražený puk, tak jsem se snažil. Jsem rád, že si toho lidi všimli. Doufám, že je to v tu chvíli pobavilo,“ usmíval se Ton před šatnou po zápase.

„Hraji hokej pro lidi, snažím se. Ta motivace před tolika lidmi je ještě větší, aby se o tom ještě po zápase třeba v hospodě bavili,“ dodal.

Reklama

Související témata: