Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:3Holec zařídil dvěma góly výhru Brna na ledě Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kubiš 1 : 0
0. Holec 1 : 1
0. Köhler 2 : 1
0. Svoboda 2 : 2
0. Holec 2 : 3

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 39. kole extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení, když v čase 63:34 rozhodl svou druhou trefou v utkání Miroslav Holec. Kometa v neděli uspěla proti Beranům poprvé v sezóně a z výhry nad svými bývalými svěřenci se tak premiérově radoval trenér Zdeněk Venera, který po minulé sezóně zamířil ze Zlína do Brna.

Článek

Přitom domácí rychle vedli, když už ve druhé minutě potrestal chybu brněnské obrany Kubiš a skóroval do odkryté branky. Vyrovnání měl na hokejce Holec, ale brankář Sedláček proti němu pohotově zasáhl. V prvním oslabení po vyloučení Holíka předvedl zlínský brankář parádní rozštěp při pokusu Divíška.

Následně si první přesilovku zahráli domácí, když na trestnou lavici putoval Erat. Stejně jako Brno vyšli gólově naprázdno. Po srovnání řad rozjásal početný zástup hostujících fanoušků Holec, jenž propálil gólmana Sedláčka prudkou střelou, když se k němu puk odrazil od zadního mantinelu. Trefu brněnského útočníka potvrdil videorozhodčí.

Vzápětí sice vstřelil Zlín gól, hlavní rozhodčí jej ale po konzultaci s kolegou u videa neuznal pro hru vysokou holí. Byla to druhá neuznaná branka Zlína ve druhém zápase po sobě. Při vyloučení Zohorny Zlínští obléhali brněnskou branku, vrátit vedení na svoji stranu se jim ale nepodařilo. V závěru třetiny hráli domácí přesilovku po vyloučení Tomáše Svobody. Petrovický zachytil střelu Zámorského a nasbíral cenné vteřiny v útočném pásmu.

Parádní hokejová podívaná pokračovala i po změně stran. V úvodu opět zaúřadovali domácí. Matějíček nejprve nastřelil tyčku. Poté Finsterle posunul kotouč Köhlerovi, jenž gólmana Trvaje prostřelil. Brno se nepoložilo a i za nepříznivého stavu se tlačilo do branky. Nebezpečnou dorážku Erata brankář Sedláček chytil.

Po polovině duelu se Brno hnalo za vyrovnáním. Když už se dostalo přes obranu Zlína, tak mu v cestě stál výborný gólman Sedláček. Další šance na vyrovnání vzalo hostům vyloučení Divíška, které Zlín nevyužil. V dalším průběhu měli více ze hry Zlínští. Výsledkově ale odskočit svému soupeři nedokázali jen kvůli výbornému brankáři Trvajovi.

Také třetí část nabídla mnoho zajímavých hokejových momentů. Za hosty nebezpečně vypálil Čermák. Jeho pokus Sedláček vyrazil. V domácích barvách o sobě dal vědět Linhart, jehož střelu chytil Trvaj do lapačky.

Iniciativu převzali hráči Brna, kteří si v polovině třetiny vytvořili enormní tlak, který korunoval vyrovnávacím gólem Tomáš Svoboda. Útočník Brna měl snadnou pozici, neboť skóroval do odkryté branky poté, kdy gólman Sedláček neudržel puk pod lapačkou. Na brankáři Trvajovi si následně vylámali zuby Zámorský, Matějíček a Čajánek. Rušno bylo i ve zlínském brankovišti, kde se gólman Sedláček oháněl po střelách Petrovického a Čermáka. Urputná bitva tak dospěla do prodloužení.

V úvodu nastaveného času byli aktivnější Zlínští, kteří ale svoji převahu gólově nezužitkovali. Následně zahrozili hráči Brna, kteří už byli úspěšnější. O jejich výhře rozhodl Holec, který se prosadil po dorážce vlastní střely.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kubiš (Čajánek), 24. Köhler (Finsterle) - 10. Holec (Švrček), 50. T. Svoboda (Divíšek, Balej), 64. Holec (Žižka). Rozhodčí: Minář, Björk (Švéd.) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5893.
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Kadela - Dlouhý, Čermák, Jaroslav Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, Zohorna - Holec, Petrovický, Erat - Balej, Koreis, Křivohlávek. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: