Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 3:1Knotek dvěma brankami pomohl Kladnu udolat Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Knotek 1 : 0
0. Knotek 2 : 0
0. Gulaš 2 : 1
0. Bicek 3 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna zvítězili v 39. kole nad Českými Budějovicemi 3:1 a po třech zápasech bez bodů se radovali z úspěchu. Dvěma góly se pod první zisk Rytířů v duelech proti Mountfieldu v této sezoně podepsal Tomáš Knotek.

Článek

Kladno se v úvodu ubránilo při Lukáčově vyloučení a pak českobudějovického gólmana Kováře otestovali Hovorka a Toman. Na druhé straně unikal Burian, ale nepodařilo se mu zpracovat puk. V polovině úvodního dějství Rytíři nejdříve odolali náporu Jihočechů a v 11. minutě slavili vedení, když se po Hovorkově přihrávce ocitl před Kovářem Knotek a načal první trefou svůj povedený večer.

Ve 13. minutě unikal Langhammer, ale v zakončení mu zabránil faulem Lepine. V oslabení se Kladno ubránilo a v závěru první třetiny při Markově trestu netrefil po kombinaci kladenské přesilovkové formace odkrytou branku z voleje Bicek. Patera pak ještě trefil boční tyč.

Ve druhém dějství se opět Kladno ubránilo při Posmykově trestu a domácí pak zužitkovali početní výhodu při Kašpaříkově vyloučení. Čtyři vteřiny před koncem přesilovky se prosadil po Látalově asistenci znovu Knotek. Mountfield přidal a ve 33. minutě snížil Gulaš, který tečoval Němečkovo nahození a vstřelil svou čtvrtou branku ve vzájemných zápasech v této sezoně. Blízko vyrovnání byl ve 36. minutě Němeček, který trefil levou tyč.

Jihočeši měli v závěrečném dějství převahu, ale do vyložených šancí se nedostávali. Neprosadili se ani při Posmykově trestu. Teprve druhou výhru Kladna z posledních osmi zápasů potvrdil v 55. minutě Bicek, který přešel přes Ptáčka a povedenou ránou překonal Kováře.

Rytíři Kladno - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Knotek (Hovorka), 30. Knotek (M. Látal, Hovorka), 55. Bicek - 33. Gulaš (Němeček, Kranjc). Rozhodčí: Mikula, Polák - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 2287.
Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Kameš, Lepine, L. Procházka, Piskáček, Toman - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Knotek, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Melka, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Burian, Langhammer, Gulaš - Kuchejda, Mertl, Sailer - R. Pšurný, Červený, Marek. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: