Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 4:3Litvínov po čtyřech prohrách zabral, zdolal v nájezdech Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Černý 1 : 0
0. Nahodil 1 : 1
0. Hujsa 2 : 1
0. Hanzl 3 : 1
0. Kousal 3 : 2
0. Buchtele 3 : 3
0. Kubát 4 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova se po čtyřech zápasech bez bodu radovali z výhry, když ve 39. kole extraligy zdolali Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom až v deváté sérii rozstřelu obránce Karel Kubát.

Článek

Do utkání vstoupily aktivněji Pardubice a ve třetí minutě se radovaly z vedení. Před gólmana Volkeho se dostal Nahodil a kličkou do bekhendu otevřel skóre. Litvínov se ubránil při Kubátově trestu a v sedmé minutě otestoval pardubického gólmana Růžičku Kubinčák. Severočeši odolali v dalším oslabení, při kterém navíc zahrozili Gerhát s Trávníčkem.

Verva mohla vyrovnat ve 12. minutě, kdy v přesilovce minul odkrytou branku Hujsa. Na druhé straně zahrozil po přečíslení Kousal. Při Radilově vyloučení promarnil šanci Severočechů Frolík a v 18. minutě neuspěl v úniku ani Hübl, který se vrátil do sestavy po třízápasové pauze způsobené zraněním. Nerozhodný stav ale zařídil 41 vteřin před první pauzou Černý, který zakončil únik blafákem do bekhendu.

Úvod druhé části opět patřil Pardubicím, ale gólově se hosté neprosadili ani ve dvou přesilovkách při trestech Frolíka a Hübla. Největší šanci neproměnil ve 27. minutě Buchtele. Naopak Litvínov ve 29. minutě při Kousalově trestu udeřil, když Hujsa usměrnil za Růžičkova záda Brejčákovu střelu a připsal si desátý gól v sezoně. Brejčák se pak ještě ve 34. minutě popral s Elkinsem.

Také úvod třetí části patřil hostům a ve 43. minutě vyrovnal Kousal, který se prosmýkl mezi obránci a nekompromisně zakončil. Vrátit vedení domácím mohl Hanzl, ale situaci zachránil na poslední chvíli obránce Kolář. V 45. minutě už se Hanzl radoval z gólu, když byl v úniku faulován a z trestného střílení vrátil Severočechům vedení. To ale neudrželi, když v 56. minutě Buchtele projel až před Volkeho a bekhendem pohodlně skóroval.

V závěru třetí části se Litvínov tlačil do útoku, ale Černého pokus zneškodnil Růžička. Když si poradil i s Jenáčkovou bombou z mezikruží, utkání dospělo do prodloužení, ve kterém branka nepadla. Zápas rozuzlila až devátá série nájezdů. Volkeho překonal jen z prvního pokusu Kousal. Za domácí se proti Koutskému, který na nájezdy vystřídal Růžičku, prosadil v třetí sérii Jenáček a pak v poslední Kubát.

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Černý (Hujsa), 29. Hujsa (Brejčák, Černý), 45. Hanzl, rozhodující sam. nájezd Kubát - 3. Nahodil (Píša, Elkins), 43. Kousal (Buchtele), 56. Buchtele (Šagát). Rozhodčí: Husička, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:8, navíc Brejčák - Elkins oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3655.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Jareš, Brejčák, Kousalík, Gula, od 25. navíc Pojkar, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Hanzl - Černý, Hujsa, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Gerhát, Maxa. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Pardubice: M. Růžička (na nájezdy Koutský) - Píša, V. Kočí, Benák, Kolář II, M. Drtina, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Jánský, T. Zohorna, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Šagát, Elkins, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články