Hlavní obsah

Vendeta se ve Zlíně nekonala, moravskou řež rozhodl Holec

ZLÍN

Vendeta se nekonala. Kdo přišel na nedělní duel mezi Zlínem a Kometou v očekávání pokračování událostí ze závěru předchozího vzájemného střetnutí v Brně, které vyvrcholilo hromadnou bitkou, byl zklamán. Pěsti vzduchem nelétaly, k vidění byl naopak korektně vedený hokej v parádní atmosféře. Díky trefě útočníka Holce ve čtvrté minutě prodloužení urvali Brňané premiérové vítězství nad moravským rivalem (3:2) v této sezóně.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Tomáš Žižka z Komety Brno (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

„Trenéři nás nabádali, abychom se soustředili výhradně na hru a nevyhledávali žádné potyčky. Vyplatilo se nám to,“ zářil po utkání Miroslav Holec, který před rozhodujícím gólem obehrál skvělou kličkou domácího Zámorského a pak si užíval ovace početné skupiny fandů Komety. „Získali jsme v boji o elitní desítku strašně důležité dva bodíky,“ radoval se Holec, jenž zaznamenal také vyrovnávací branku na 1:1. „Klidně jsem mohl ovšem dosáhnout i na hattrick. Měl jsem i další šance,“ připomněl.

Brněnský asistent Lubomír Oslizlo přiznal, že hráči Komety dostali důrazné pokyny, aby se nenechali zbytečně vylučovat. „To byl hlavní předpoklad, abychom ve Zlíně bodovali. Kluci to splnili na sto procent,“ liboval si.

Rovněž ve zlínské kabině zakázal kouč Vlach jakékoliv vyřizování účtů z minulého duelu. „To jsme maximálně dodrželi, jen škoda, že jsme dobře rozehrané střetnutí nedovedli do vítězného konce. Ze svého devítistého utkání v extralize jsem mohl mít mnohem lepší pocity,“ přemítal Marek Melenovský. „Porážku beru na sebe. Holcovu otočku jsem čekal, přesto se mně nepovedlo mu ve skórování zabránit,“ kál se Petr Zámorský.

Asistent zlínského kouče Josef Turek litoval, že jeho tým přepustil od poloviny zápasu iniciativu soupeři. „To byla voda na mlýn šikovných forvardů Komety,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: