Hlavní obsah

Hokejová Sparta vzdá opět hold záchranným a bezpečnostním složkám

PRAHA

Vedení hokejistů pražské Sparty vzdá koncem týdne již potřetí čest záchranným a bezpečnostním složkám. V pátečním středočeském derby proti Kladnu a v nedělním souboji proti Liberci budou mít proto záchranáři, hasiči, policisté a vojáci vstup na utkání zdarma. Podle informací pražského klubu by tak oba duely měly být vyprodány.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejová Sparta vzdá hold záchranným a bezpečnostním složkám

Článek

Akce "Sparta vzdává hold", věnovaná těm, kteří denně nasazují své životy za ostatní, se uskuteční již potřetí, ale to jí podle obránce Davida Kočího nijak neubírá na důležitosti. "V Americe mají tyhle akce obrovský význam a jsou pravou společenskou událostí," uvedl v tiskové zprávě Kočí, jenž strávil 11 sezon v zámořských soutěžích a na kontě má 142 startů v NHL.

"Je výborné, že i v České republice se najde klub, který dovede takovouto ceremonii uspořádat," dodal Kočí, jenž v zámoří působil v roli obávaného bitkaře.

Právě nedělní utkání s libereckými Bílými Tygry by mělo být vrcholem speciálního sparťanského víkendu. Sparťané ho odehrají ve zvláštní sadě dresů, která bude následně vydražena a výtěžek poputuje na konto Nadace policistů a hasičů. Před duelem zazní státní hymna a připraveny jsou i další akce včetně slavnostního nástupu zástupců zmíněných složek.

"Jedná se o třetí ročník téhle akce a jsem přesvědčen, že bude opravdu velkolepý. Děláme vše pro to, abychom letos vzdali všem zmiňovaným složkám hold opravdu kvalitním způsobem," uvedl předseda klubu Petr Bříza.

"Trochu s dojetím koukám na podobné akce, které se konají v NHL. Tam je opravdu vidět, jak si záchranářů, hasičů, policistů i vojáků váží. Myslím si, že podobným způsobem se dají organizovat akce i v našich podmínkách," prohlásil Bříza.

Projekt "Sparta vzdává hold" není jediným, který slavný hokejový klub pořádá. Podobné pravidelnosti se již těší i charitativní akce "Sparťanský Ježíšek", pořádaná ve spolupráci s nadací Srdce na dlani, a "Sparťanská krev", zaměřená na dárcovství krve. "Naší filosofií je, aby všechny tyhle projekty byly dlouhodobé. A jsme hrdí, že se nám to daří," doplnil Bříza.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko