Hlavní obsah

Rozjetý mistr hostí oslabenou Spartu

PRAHA

Šňůru osmi extraligových utkání bez porážky chtějí prodloužit hokejisté mistrovské Slavie v pátečním pražském derby, kdy hostí zdravotními potížemi osmi hráčů oslabenou Spartu. "Doma bereme jen vítězství, i když nás čeká hodně těžký a hlavně prestižní zápas," tvrdí slávistický kouč Vladimír Růžička, který nemění úspěšnou sestavu.

Článek

"Soupeř má sice řadu hráčů na marodce, ale zdobí ho bojovnost i velké nasazení. Přesně s těmito zbraněmi však na něj v Edenu vyrazíme i my. Chtěli bychom hrát hodně dotěrně," uvažuje trenér. Vítězstvím by slávisté v tabulce předstihli pražského rivala, s nímž v první čtvrtině soutěže remizovali 2:2. "Skončit v extralize před Spartou, to je náš velký cíl," přiznává Růžička.

Spartě stále chybí dlouhodobě zranění útočníci Ujčík, Havelka, Ton, Tomajko, Paroulek, Bartečko a Vrbata, k tomu přišla o juniory Poláka, jehož si Karlovy Vary znovu stáhly z hostování, neboť se kluby nedohodly na hráčské kompenzaci. Sestava se lepí těžko, jen doufám, že nám bude zase zapůjčen Eiselt z Berouna," prozrazuje trenér Alois Hadamczik.

Oproti minulému zápasu jsou už k dispozici alespoň obránci Výtisk a Buzek. Premiéru ve sparťanském dresu ale zažije Sedlák, jenž přišel na měsíční hostování výměnou za gólmana Schwarze z Plzně. "Mám sice představu, kam ho zařadit, ale definitivně se rozhodnu, až budu vědět, kdo za nás vlastně bude hrát. O výpomoc jsme žádali i prvoligovou Jihlavu, na Slavii by to totiž chtělo vyrukovat se čtyřmi útoky." říká Hadamczik.

Hokejová extraliga - 22. kolo
pátek
17.00: Vítkovice - K. Vary, Zlín - Kladno,
17.30: Znojmo - Plzeň, Č. Budějovice - Třinec
18.00: Slavia - Sparta, Liberec - Vsetín
sobota
17.00 h: Litvínov - Pardubice (ČT2)

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín