Hlavní obsah

Sparta udolala Plzeň a zůstává v čele, Mladá Boleslav porazila Budějovice

lik, grgSport.cz

Čtyřicáté kolo hokejové Tipsport extraligy nabídlo v úterý šest zápasů. A nejočekávanější klání zažili fanoušci v pražských Holešovicích. První Sparta vyzvala druhou Plzeň a šlo o přímý střet o vedení v tabulce. Po výhře 4:3 po samostatných nájezdech v čele zůstávají Pražané. Kolo bude dohráno ve středu zápasem České Budějovice - Vítkovice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťan Alex Foster (vlevo) se raduje z branky se spoluhráčem Rachůnkem

Článek

Mistr z Třince doma narazil na Liberec, který v neděli odjel z Plzně s desítkou, ale poslední dva zápasy ze tří zde vyhrál. Domácí dokázali, že se před svými fanoušky trápí a dokázali vstřelit jediný gól. Naproti tomu však žádný neinkasovali, Hamerlík vychytal nulu a nový trenér Ocelářů Jan Tlačil se dočkal výhry.

Jedenáctý Litvínov a čtrnácté Karlovy Vary. Už před zápasem bylo jasné, že kdo ztratí body, přijde o ně v podstatě dvakrát. Na sever Čech přivezl Vary jako trenér Vladimír Kýhos, který zde v této sezóně trénoval, ale recept na Chemiky nenašel. Litvínov vyhrál 4:1, dvě branky vstřelil Martin Ručinský.

Kladno s Brnem bylo dalším soubojem, ve kterém se hrálo o play off. Rytíři po špatných výkonech v neděli porazili České Budějovice a domácí sérii vylepšili i proti Kometě. Ta sice dokázala dohnat dvoubrankovou ztrátu, ale vítězný gól zápasu vstřelil devět minut před koncem kladenský Bicek.

Budějovice selhaly v Boleslavi

Hokejisté Mladé Boleslavi poprvé v této sezóně porazili České Budějovice. O vítězství 3:0 se postarali svými góly Bahenský, Balaštík, a Tomas, brankář Michal Valent vychytal čisté konto. Mountfield prohrál podruhé v řadě, v neděli padl i na ledě Kladna.

Dvanáctí Slávisté stále nic nevzdávají a urputně bojují o play off. Po porážce v pražském derby se Spartou dokázali zdolat Zlín, s kterým v této sezóně dvakrát prohráli po samostatných nájezdech. Tentokrát na ně nedošlo, ve třetí minutě prodloužení trefil výhru Slavie obránce Šulc.

Nejpozději začal souboj prvního s druhým. Sparta vs. Plzeň. Střet dvou mužstev, která odskočila ostatním v tabulce. Sparťané na Indiány před svými fanoušky umí a po výhře 4:3 po samostatných nájezdech slavilili desátou výhru z posledních jedenácti zápasů. Při nájezdech třikrát po sobě uspěl Petr Tenkrát.

Hokejová Tipsport extraliga, 40. kolo:
Třinec - Liberec 1:0on-line
Branka: 7. Varaďa.
Litvínov - Karlovy Vary 4:1on-line
Branky: 13. a 59. Ručinský, 33. Gerhát, 36. Hanzl - 15. Kumstát.
Kladno - Brno 3:2on-line
Branky: 22. Hovorka, 23. Kafka, 51. Bicek - 27. Erat, 40. Holec.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 3:0on-line
Branky: 17. Bahenský, 35. Balaštík, 41. Tomas.
Slavia - Zlín 2:1 v prodlouženíon-line
Branky: 32. Kadlec, 63. Šulc - 24. Důras.
Sparta - Plzeň 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 5. a 18. Forman, 30. S. Treille, rozh. nájezd Tenkrát - 10. Duda, 29. Kaberle, 54. Pletka.
Dohrávka kola ve středu: 18:10 Pardubice - Vítkovice

Reklama