Hlavní obsah

Slavia - Zlín 2:1Slavia otočila zápas se Zlínem, v prodloužení rozhodl obránce Šulc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Důras 0 : 1
32. Kadlec 1 : 1
63. Šulc 2 : 1

PRAHA

Hokejisté Slavie dokázali v 40. kole Tipsport extraligy otočit utkání se Zlínem a v boji o předkolo play-off si za výhru 2:1 po prodloužení připsali důležité dva body. Hosty poslal ve druhé třetině do vedení Důras, v téže části hry vyrovnával obránce Kadlec. Bod navíc zajistil v nastavení Růžičkově výběru další bek Šulc.

Článek

Zatímco nedělní pražské derby přilákalo do vysočanské O2 Arény rekordní diváckou návštěvu letošní sezóny, při úterním utkání se Zlínem tomu bylo přesně naopak. Volné sedačky skoro desetinásobně převyšovaly zaplněná a místa a fanoušci, kteří přeci jen dorazili, si z předvedené hry obou mužstev moc radosti neužili.

Zejména první třetina se odehrála v hlubokém podprůměru, o něco aktivnější byli přeci jen hosté. Ani oni si však mnoho vyložených šancí nevytvořili, výjimkou byl jen v sedmé minutě rychlý protiútok Köhlera, kterého však Furch rychlým máchnutím lapačky vychytal, a Linharta dělovka z 11. minuty, po níž však puk znovu skončil v lapačce slávistického gólmana.

Krátce po první změně stran ujeli Zlínští do přečíslení tří na jednoho, které po Leškově pase úspěšně vyřešil střelou nad ledem Důras a poslal Ševce do vedení. Ti mohli následně svůj náskok zdvojnásobit, když v krátkém sledu po sobě hráli tři přesilovky, Furcha při nich ale prakticky neohrozili.

První výraznější šance sešívaných v zápase přišla až po dvaatřiceti minutách hry, hned z toho ale byl vyrovnávající gól. Obránce Kadlec si sjel od modré do mezikruží na přihrávku od Hertla a střelou po ledě přesně trefil mezeru mezi Horčičkovými betony. Slavii vstřelená branka nabudila, převzala iniciativu, Zlín ale tlak soupeře přečkal a i po druhé části tak bylo skóre vyrovnané.

Třetí dějství začal mnohem aktivněji i kvůli přesilové hře Zlín, v nadějných příležitostech však Důras s Čajánkem ztroskotali na Furchově vyrážečce. Na druhé straně se už slávističtí příznivci radovali z branky, leč předčasně, protože Micka rozvlnil jen boční síť. A protože neuspěl ani Doležal, který byl sám před Horčičkou, šlo se do prodloužení.

V jeho první minutě byl při samostatném úniku faulován Vondrka Galvasem a rozhodčí neváhali nařídit trestné střílení. V něm ale Vondrka na Horčičku střelou na vyrážečku nevyzrál. Slávisty to ale nakonec mrzet nemuselo, v 63. minutě rozhodl střelou od modré zadák Šulc.

<tbody><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - PSG Zlín 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 32. Kadlec (T. Hertl, Krenželok), 63. Šulc (Pospíšil) - 24. Důras (Leška, Kubiš). Rozhodčí: A. Jeřábek, Fraňo - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:3. Bez využití: Diváci: 2763.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Roth - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek. </td></tr><tr><td><strong>Zlín:</strong> Horčička - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice