Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 4:3Drama na Spartě o lídra tabulky, Plzeň prohrála až po desáté sérii nájezdů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Forman 1 : 0
10. Duda 1 : 1
18. Forman 2 : 1
29. Kaberle 2 : 2
30. Treille 3 : 2
54. Pletka 3 : 3
65. Tenkrát 4 : 3

Souboj prvního s druhým poznal vítěze. Ve 40. kole hokejové Tipsport extraligy Sparta porazila Plzeň 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl gól z desáté série, který trefil Petr Tenkrát. Domácí si upevnili pozici na čele tabulky a vyhráli desátý z posledních jedenácti zápasů. Indiáni naopak nerozšířili dvanáct vítězství v řadě a po osmnácté po sobě nebodovali.

Článek

Po dvaceti minutách měl souboj prvního s druhým muže zápasu v podobě domácího Miroslava Formana, který vstřelil dva góly. Při úvodním gólman Adam Svoboda neprovedl jistý zákrok, když Forman projel kolem jeho branky.

V následujícícm střídání šla Sparta do druhé přesilovky, měla tlak, ale neprosadila se, což viděl i cyklista Carlos Sastre, vítěz Tour de France z roku 2008, který seděl v hledišti a před utkáním byl za hráči v kabině.

V 10. minutě hosté srovnali. Jan Kovář si třikrát s Radkem Dudou vyměnili puk a nejproduktivnější hráč extraligy vyrovnal, Duda 1:1. Jan Stránský čtyři minuty před koncem zahajovací třetiny mohl poslat Indiány do vedení, brankář Tomáš Pöpperle byl překonaný, ale plzeňský hráč netrefil branku, přihrávka kapitána Martina Straky přišla vniveč.

Druhý gól Sparty padl v 18. minutě a Forman se radoval podruhé. V hale zhasla světla, domácí byli nadšení, ale při oslavě vznikla potyčka mezi Dudou a Sachou Treillem, oba poté putovali na trestnou lavici, plzeňský hráč dostal o dvě minuty navíc a sparťané hráli přesilovku, ale ne dlouho. V předposlední minutě šel ještě na lavici hanby Petr Tenkrát.

Kočí s Dudou se kočkovali

Hosté byli blízko k srovnání při vyloučení Davida Kočího v prostřední části, ale Pöpperle odolal útokům nejproduktivnějšího mužstva extraligy. Srovnání obstaral až držitel prstenu za výhru ve Stanley Cupu František Kaberle. Puk po jeho ráně z kruhu skončil až v brance. Ale. Za devatenáct sekund bylo zase vše jinak, radovala se Sparta, šikovný byl před brankou Sacha Treille, který tečoval puk.

Po tomto gólu hosté strávili hodně času před vlastním brankářem a Kočí s Dudou si měli opět co říci od plic. Po čtyřiceti minutách domácí vedli 3:2.

Ve 45. minutě byl blízko čtvrtého gólu domácích Ivan Rachůnek, který při vlastním oslabení jel sám na Svobodu, ale plzeňský gólman předvedl jistý zákrok, hosté prohrávali stále jen o jeden gól i po přesilové hře.

Sedm minut před koncem třetí dvacetiminutovky si vysloužil faul Václav Pletka a rozhodčí nařídili trestné střílení, hostující útočník se nemýlil, srovnal na 3:3. Vyhecované utkání dostalo další náboj. A ten pokračoval i po základní hrací době, přišel čas prodloužení. Jenže i tady hráči o konci nerozhodli, nastal čas samostatných nájezdů.

V něm málem dělil body Nicholas Johnson, když sudí nejdříve jeho gól neuznali, k pokusu se už chystal Michal Broš, ale diváci zakřičeli gól, když zhlédli opakovaný záběr na světelné kostce. Rozhodčí se šel poradit s videorozhodčím - gól nebyl vstřelen. Jelo se dále, rozhodla až desátá série a trefa Petra Tenkráta.

Sparta - Plzeň 4:3 SN (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Forman (Lapšanský), 18. Forman (S. Treille), 30. S. Treille (I. Rachůnek, Broš), Tenkrát (samostatný nájezd) - 10. Duda (Jan Kovář), 29. Kaberle (Jan Kovář, Petruška), 54. Pletka (trestné střílení). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:7, navíc Philipp (SPA) 10. minut OT . Bez využití. Diváci: 7727.
Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí, Košťálek - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - S. Treille, Lapšanský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
A. Svoboda - St. Pierre, Modrý, J. Jeřábek, Kaberle, Vykoukal, Jiří Hanzlík, Kinrade - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Andrašovský - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: