Hlavní obsah

Třinec - Liberec 1:0Třinec pod Tlačilem zabral a po šesti týdnech doma urval tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Varaďa 1 : 0

TŘINEC

Hokejisté Třince v premiéře pod novým trenérem Jan Tlačilem porazili Liberec 1:0 a po dlouhých šesti týdnech si na domácím ledě připsali vítězství v normálním čase. O nejtěsnější výhře mistra rozhodl už v sedmé minutě využitou přesilovkou Václav Varaďa, pro nějž to byl po dlouhém zranění i první gól v sezoně.

Článek

Po hektickém dnu, přesunech na lavičce i bez protřelého útočníka Kohna, kterého klub nabídl dalším celkům k dispozici, Třinec nevybočil ze stereotypu posledních utkání. Doma začal tradičně: aktivněji i velkou nevyužitou šancí, když Hořava hned ve druhé minutě z brankoviště trestuhodně přestřelil.

Hosté ihned kontrovali kombinací třetí formace, kterou mohl Vantuch zakončit určitě lépe, ale zblízka nepřehodil položeného Hamerlíka.

Co Ocelářům poslední dobou nešlo, přesilovky, dnes zafungovalo hned na první pokus. Varaďa stál v sedmé minutě na správném místě před libereckou brankou a odražený puk dorazil pohotově za Pincova záda.

Lehkost hokejových mistrů se však ani poté nedostavila. Liberec držel krok, přelévala se hra i příležitosti. Jednu stoprocentní promarnil Adamský, který v 16. minutě z mezikruží střelou po ledě těsně netrefil branku.

Otevřená partie byla dlouho na vážkách. Bárta ve 26. minutě zazvonil na třineckou tyčku, na druhé straně po liberecké chybě jeli v oslabení sami na Pince Zíb s Květoněm, který však situaci volající po druhém gólu totálně zazdil špatnou přihrávkou.

Klenot ze své sbírky vytáhl v 33. minutě třinecký brankář Hamerlík, jenž bleskovým přesunem a reflexem chytil jasné vyrovnání Čakajíkovi.

Další doklad toho, že to v soukolí třinecké ofenzívy momentálně skřípe, podali Oceláři na přelomu druhého a třetího dějství, když promarnili 109 sekund přesilovky pět na tři.

Severočeši pak vyvinuli tlak, z brejků však více hrozili domácí. Puk do brány neprotlačil Polanský a po individuální akci ani Hořava. Hosté už půldruhé minuty před koncem odvolali Pince, ale domácí těsné vítězství ubránili.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 7. Varaďa (Orsava, Bonk). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 2507.
Třinec: Hamerlík - Novotný, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Bolf, Kania, Hudec - Orsava, Bonk, Varaďa - Klimenta, D. Květoň, M. Hořava - Hrňa, Polanský, Adamský - McGregor, Mičulka, Ostřížek. Trenéři: Tlačil a P. Marek.
Liberec: Pinc - Trončinský, Výtisk, Čakajík, Štich, Moravec, Derner, Říha, Ulrych - Dušek, Nedvěd, Bartovič - Bárta, Urban, Špaček - Vantuch, Vak, Kica - Bortňák, Bulíř, L. Krejčík. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín