Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č.Budějovice 3:0Mladá Boleslav poprvé v sezoně porazila České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Bahenský 1 : 0
35. Balaštík 2 : 0
41. Tomas 3 : 0

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 40. kole extraligy České Budějovice 3:0 a poprvé v sezoně tak proti Jihočechům bodovali. Středočeský klub, v jehož brance udržel premiérové čisté konto Michal Valent, se odpoutal od posledních Karlových Varů na rozdíl čtyř bodů.

Článek

Úvodních deset minut zápasu přitom patřilo hostům, kteří domácí tým přehrávali. Gólově ale svůj tlak vyjádřit nedokázali. V cestě jim stál domácí gólman Valent, nebo jejich muška byla nepřesná.

Postupem času domácí dokázali hru vyrovnat a když jim soupeř dal svými vyloučeními možnost přesilových her, nepohrdli Boleslavští nabídnutou šancí a nakonec šli do vedení. Nejprve sice nevyužili 43 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem, ale v klasické výhodě se již prosadili. Do obranného pásma hostů vjel Bahenský a střela z hranice levého kruhu mířila přesně k levé tyči Kovářovy branky.

Průběh druhé třetiny byl téměř totožný s úvodním dějstvím. Hosté udávali tempo hry, ale v zakončení byli bezzubí. Měli i stejně jako domácí tým výhodu dvojnásobné přesilové hry, která trvala 92 vteřin, ale vyrovnat nedokázali. Valent totiž chytal výborně a jeho spoluhráči padali obětavě do střel.

Stejně jako v první dvacetiminutovce se nakonec radosti ze vstřelené branky dočkalo domácí mužstvo. Stačila mu k tomu jedna přesilová hra, kterou dokázali Boleslavští 16 vteřin před vypršením využít. Hayovu střelu od modré čáry ještě stačil hostující gólman Kovář vyrazit, ale na dorážku Balaštíka již zareagovat nestačil.

Třetí dějství začali hosté fatální chybou v rozehrávce, kterou využil domácí útočník Tomas k tříbrankovému vedení. Jeho střela do poloprázdné branky hostů přibrzdila jejich plány ke zkorigování výsledku. Od té chvíle se hosté opět marně snažili překonat obranu domácích a naopak umožňovali Středočechů, vyjíždět do nebezpečných brejků.

Boleslav sice žádný z nich do závěrečné sirény využít nedokázala, ale to ji nemuselo mrzet. Jihočeši si tak ve čtvrtém zápase na kluzištích soupeřů za sebou připsali třetí porážku.

BK Mladá Boleslav - HC Mountfield České Budějovice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Bahenský (Žabka), 35. Balaštík (Hay, Čutta), 41. Tomas (Nouza). Rozhodčí: Husička, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3210.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Čutta, Drábek, Žabka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Chaloupka - Nouza, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Burian, Langhammer, Gulaš - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Švihálek, Červený, Marek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice