Hlavní obsah

Kladno v souboji sousedů v tabulce porazilo Brno, rozhodl Bicek

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v souboji dvou aspirantů na postup do předkola play off extraligy Kometu Brno 3:2 a udrželi se na devátém místě tabulky. Kometa je jedenáctá. Vyrovnaný souboj 40. kola rozhodl gól Jiřího Bicka v 51. minutě.

Článek

První třetina byla oboustranně velice opatrná. Obě mužstva si byla vědoma důležitosti utkání, protože touží alespoň po předkole play off. Gólmani Chábera i Trvaj sice zasahovali dvanáctkrát respektive jedenáctkrát, ale střely měly spíše propagační charakter.

Kladenští měli v závěru úvodní třetiny výhodu přesilové hry pěti proti třem, ale na ledě to příliš vidět nebylo.

První branka v zápasu byla dost kuriózní. V hledišti jeden z fanoušků zapískal, Brňané přestali hrát a Hovorka měl snadnou roli. Marné byly protesty Moravanů. Rozhozený tým hostů o 43 vteřin později inkasoval podruhé, když se prosadil náhradník Kafka, který naskočil na začátku druhé dvacetiminutovky za distancovaného Látala.

Mužstvo trenéra Venery se však psychicky zvedlo. Erat dostal přihrávku za obranu, byl faulován Posmykem a rozhodčí Šindler nařídil trestné střílení. Brněnský střelec svoji příležitost suverénně využil a snížil.

Hosté ožili, při signalizovaném vyloučení Procházky dostal ideální nahrávku Tomáš Svoboda, ale v dobré pozici nedokázal trefit branku. Přesto se Kometa vyrovnání dočkala. Pouhých osm vteřin před druhou sirénou se po sérii chyb v kladenské obraně přehnal kolem Piskáčka Holec a přesnou ranou do pravé šibenice srovnal na 2:2.

Posunout skóre ve prospěch brněnského týmu mohl na začátku třetí třetiny Jakub Svoboda, jenž se dostal do až před Cháberu, ale nestačil již zakončit. Blesk z čistého nebe přišel v 51. minutě. Hostující Bičánek zbytečně otálel s pukem za svojí brankou, ten mu vypíchl Patera a přesnou nahrávkou našel před Trvajovou svatyní volného Bicka, který svým jedenáctým gólem v sezóně rozhodl zápas.

Brno v samém závěru nejdříve hrálo power play, posledních 22 vteřin dokonce přesilovku šest proti čtyřem, ale Kladno již výhru udrželo.

40. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Hovorka (Knotek, Kalla), 23. Kafka (Valský, Lukáč), 51. Bicek (Patera, Kuchler) - 27. Erat z trest. střílení, 40. Holec (Petrovický, Kováčik). Rozhodčí: Šindler, Kalivoda - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 5:6, navíc M. Látal (Kladno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2136.
Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Knotek, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Melka, Bílek, od 21. navíc Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Brno: Trvaj - Bičánek, Švrček, Žižka, Kováčik, Malec, Sova - Erat, Holec, Petrovický - T. Svoboda, H. Zohorna, Balej - Křivohlávek, Jakub Svoboda, Koreis - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: