Hlavní obsah

Tři hodiny nervů na Spartě. Tenkrát nechal Svobodu unavit, pak ho třikrát vykoupal

PRAHA

Téměř tři hodny dramatu a střídajících se nálad ukončil až v desáté sérii samostatných nájezdů Petr Tenkrát a hokejisté Sparty přetlačili Plzeň 4:3. Souboj prvního s druhým nezklamal, naopak, připomínal zápas play-off. Dohrávané souboje, šance, nasazení, potyčky a emoce, kde daleko nebylo i k ručnímu vyřizování.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Tenkrát (vpravo) ze Sparty proměnil rozhodující nájezd, vlevo brankář Plzně Adam Svoboda.

Článek

Tenkrát nešel mezi prvními na nájezdy, naopak, šel až v druhé polovině. Ale čekání se mu vyplatilo. „Věděl jsem, že se prostřídalo pár hráčů, tak jsem si řekl, že to zkusím. Kouknul jsem na trenéra, že si věřím a šel. Důvěru jsem splatil. Asi jsem nechal Adama (Svoboda, brankář Plzně) trochu unavit, pak jsem ho třikrát vykoupal,“ byl spokojený druhý nejproduktivnější sparťan.

Tenkrát pokaždé zvolil jiný styl zakončení. „Rozhodoval jsem se podle situace, co dělá Adam. Někdy to tak je, co člověk udělá, tak to tam padne, dneska to tak bylo. Někdy člověk prostě jde a necítí žádný tlak, vjede na lede a nemyslí na nic jiného, než že dá gól,“ neprožíval velké vypjetí v předchozích minutách čtyřiatřicetiletý útočník.

„Dvakrát jsem si na puk sáhl, škoda. Zápas ukázal, že hraje první s druhým. Hrálo se nahoru a dolů, byla spousta šancí, mohlo to klidně skončit šest šest,“ zhodnotil dlouhou podívanou s řadou šancí Svoboda. „Nasazení bylo odpovídající mužstvům v tabulce. Myslím, že to byl krásný zápas play-off,“ dodal.

Duda jako lovná zvěř

Mezi střelce se zapsal i lídr kanadského bodování Radek Duda, který vstřelil první gól Plzně. Ten si občas musel připadat jako na lovu, ale on byl lovnou zvěří, sám se ale jako beránek také nechoval, nakonec k vážnějšímu vyústění nedošlo.

„Bylo vidět, že hrají dva nejlepší týmy v tabulce, myslím, že lidi i hráči si to užili. Pěkný zápas se šťastným koncem pro Spartu. Mně nevadí, když mě někdo provokuje, ale pak je na rozhodčím, aby tě trochu ochránil, někdy to domácí přeháněli,“ řekl po utkání Duda, který si měl co říci i se sparťanským ochráncem Davidem Kočím. Zůstalo jen u slov.

Sparta se díky výhře odpoutala od Plzně na dva body a ukončila její sérii dvanácti výher. „Jestli měl tohle někdo v hlavě, tak možná oni, nám to bylo úplně jedno,“ řekl Tenkrát, který si svoji sérii stále drží, bodoval v desátém utkání po sobě.

Reklama

Související témata: