Hlavní obsah

Duda zase rozpaloval fanoušky. Standardní postup, okomentoval povídání s Kočím

PRAHA

Kde je Duda, není nuda. Tahle říkačka už pár let obíhá po extraligových stadiónech, stále platí. Lídr kanadského bodování se opět ukázal. Tentokrát na Spartě, kde Plzeň prohrála 3:4 po samostatných nájezdech. Duda jeden gól vstřelil, vyfasoval šest trestných minut, neproměnil dva nájezdy a byl červeným hadrem pro soupeře i domácí fanoušky, o adrenalin bylo postaráno.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Rozhodčí uklidňuje Radka Dudu (vlevo) z Plzně. Vpravo je David Kočí ze Sparty.

Článek

„Když potkáváte nové praktiky, že vás někdo zkouší vyprovokovat... Mně nevadí, když mě někdo provokuje, ale pak je na rozhodčím, aby vás trochu ochránil, někdy to domácí přeháněli. Spíš mě ale mrzí zákrok Kučného zezadu, tam šlo tomu klukovi o to, aby vyloženě zranil, to by mělo být trestaný suspendací, v NHL to je pět zápasů nejmíň,“ pálila Dudu žáha ještě po zápase, když si vzpomněl na osmadvacetiletého sparťanského obránce.

„On je impulsivní hráč, vyhledává souboje. Nechtěli jsme ho vyprovokovat a dostat ze hry, to si nemyslím. Spíš to vyplynulo ze hry,“ popsal emoce na ledě Kučný.

Duda nikdy nebyl protihráčům a fanouškům lhostejný - buď ho obdivují, nebo mu nemůžou přijít na jméno. Nic mezi tím. A tak tomu bylo i v utkání na Spartě. Teď navíc vládne kanadskému bodování.

„Člověk má větší pozornost, když je v bodování výše, ale s tím musí každý hráč počítat, ale člověka těší, že si ho soupeři všímají. Je na mně, jak se s tím poperu. Myslím, že dnes to nějak nevybočilo z mezí. Jedině ten Kučný, to mě naštvalo,“ připomněl dvaatřicetiletý forvard sparťanského obránce.

Radek Duda z Plzně (vlevo) a Petr Tenkrát ze Sparty.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Duda se musel několikrát za zápas podívat také do očí Davida Kočího, muže, který má na Spartě v popisu i pořádek na ledě. Však s tím úkolem také z NHL přišel. Nakonec zůstalo jen u domlouvání. „To k tomu patří. David dělá svoji práci, já taky, standardní postup,“ okomentoval odborně Duda jejich rozepře.

„Všichni ho známe, nebudu se k tomu ani nějak vracet. To je hokej, bylo tam provokování, emoce. To k tomu asi patří. Já se nebudu vůbec vyjadřovat k jeho jménu, on je takový typ hráče. Teď je navíc ve velké formě. Byl to zápas jako v play-off, byly tam emoce, to se potom snadno stává,“ připojil se i Petr Tenkrát, který v nájezdech rozhodl o výhře Sparty.

Plzeňský lídr v bodování ví, že jeho pověst mu už nikdo nevezme, sám si ji vyšlapal. Teď ale prožívá jednu z nejlepších sezón po hokejové stránce. Daří se jemu i Indiánům.

„Je to hrozně dvousečné, taky nejsem žádný svatoušek, ale rozhodčí by měl chránit hráče, kteří něco umí, plus ty, kteří něco dokáží, měl by stanovit pravidla. Tady je to x let, kdybych hrál extraligu první rok, tak to se mnou něco udělá, ale vím, co mě čeká. Na každém stadiónu vím, co mě čeká, sám se s tím snažím vnitřně pracovat,“ dodal Duda, který ví, že se moc nezmění. I v příštím utkání na něj budou fanoušci křičet a u protihráčů si vyžádá větší pozornost.

A zase nebude nuda...

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno