Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 1:4Balaštík pomohl třemi nahrávkami k výhře Mladé Boleslavi ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kubiš 1 : 0
0. Pabiška 1 : 1
0. Podkonický 1 : 2
0. Bahenský 1 : 3

ZLÍN

Hokejisté předposlední Mladé Boleslavi vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě šestého Zlína 4:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Berani si naopak připsal sedmou porážku z posledních osmi utkání. Třemi asistencemi se na výhře Středočechů podílel útočník Jaroslav Balaštík, který v Bruslařském klubu hostuje v této sezoně právě ze Zlína.

Článek

Před úvodním vhazováním obdržel upomínkové předměty zlínský Marek Melenovský, který v nedělním derby proti Kometě odehrál 900. zápas v extralize. Do sestavy Zlína se vrátil uzdravený obránce Martin Hamrlík.

Rychlý vstup do utkání zaznamenali hosté, když už ve druhé minutě poslal puk do zlínské branky Pabiška. Spolu s kotoučem skončil v brance i gólman Horčička. Hlavní rozhodčí si proto vyžádal konzultaci se svým kolegou u videa a poté trefu mladoboleslavského útočníka uznal.

Zlín bojoval a tlačil se do branky. Ondráček gólmana Hübla neprostřelil a po něm Vlach nezamířil přesně. Ze svého náporu si domácí vynutili první přesilovku po vyloučení Tomase. V početní výhodě Zlínští pěkně kombinovali, leč doplatili na nepřesné zakončení. Krátce po skončení přesilovky se ale gólu dočkali, když překonal Hübla bekhendem Kubiš.

Ve druhé polovině úvodní části byl vyloučen Hamrlík, když vyhodil kotouč do hlediště. Zlín se ubránil, ale v pěti dlouho nehrál, neboť byl vyloučen Vlach. Také druhé oslabení domácí zvládli. V závěru třetiny měl výhodu přesilovky Zlín po vyloučení Balaštíka. Po kolotoči přihrávek ale doplatil na nepřesnou koncovku. Jeho nápor v přesilovce utnulo vyloučení Důrase.

Po změně stran vrátil vedení na stranu středočeského celku Mozík. Při jeho střele od modré čáry měl gólman Horčička zakrytý výhled. V čase 24:53 fauloval Hay v brejku Vlacha. Hlavní rozhodčí proto nařídil trestné střílení, které Vlach jej neproměnil. V dalším průběhu hry převzali iniciativu domácí, kteří dostali soupeře pod tlak, ale vylámali si zuby na brankáři Hüblovi.

Následná přesilovka Zlínu paradoxně spíš uškodila, neboť se nemohl usadit v útočném pásmu. Poté se Vlach v pěkné individuální akci prokličkoval až před brankáře Hübla, který mu vystavil stopku.

Začátek poslední třetiny patřil Mladé Boleslavi. Zmatek ve zlínském brankovišti potrestal Podkonický, který poslal puk do odkryté branky. Při vyloučení Tomase si Zlín vynutil druhé trestné střílení v zápase. Jeho exekutorem byl Petr Čajánek, ale ani zlínský kapitán gólmana Hübla neprostřelil.

Také ve druhé polovině třetí dvacetiminutovky rozhodčí vylučovali. Zatímco menší tresty Cetkovského a Zámorského průběžný výsledek nezměnily, další provinění Galvase už Středočeši využili. Konečnou podobu výsledku určil Bahenský, jenž chladnokrevně zamíchal s pukem a propálil gólmana Horčičku.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Kubiš (Roman Vlach) - 2. Pabiška (Balaštík), 24. Mozík (Stieler, Jiránek), 42. Podkonický (Balaštík), 56. Bahenský (Balaštík). Rozhodčí: Hrubý, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 6169.
Zlín: Horčička - Tesařík, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, od 21. navíc Matějíček - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Čutta, Drábek, Žabka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Chaloupka - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: