Hlavní obsah

Sparta - Kladno 1:0Sparta hrála s Kladnem doma znovu prodloužení, tentokrát vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Milam 1 : 0

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili ve 41. kole extraligy Kladno 1:0 v prodloužení. Stejně jako v prvním klání sezony na ledě Pražanů nepadl gól v základní hrací době, o první výhře Sparty ve vzájemných zápasech tohoto ročníku rozhodl v čase 62:09 při přesilovce bek Troy Milam. Derby vidělo i díky akci "Sparta vzdává hold", při níž měli členové záchranných a bezpečnostních složek vstup zdarma, téměř 11 tisíc diváků.

Článek

Domácí trenéři nechali opět po několika zápasech odpočívat brankářskou jedničku týmu Pöpperleho a mezi tyče nasadili Faltera, který ovšem během úvodní části moc práce neměl. Jeho protějšek Chábera sice čelil mnohem většímu počtu střel, ale vyložené šance chyběly i na této straně kluziště.

Z Pražanů zahrozili dvakrát Forman a poté i Tomáš Rachůnek, v páté minutě hrálo Kladno první přesilovku zápasu, ovšem bez efektu. Rytíři měli poté možná největší možnost první třetiny, kdy se po rychlé předávce kotouče už chystali zakončit do odkryté branky, ale domácí stihli kotouč včas zblokovat. V 17. minutě minul z velmi dobré palebné pozice Žálčík.

I ve druhém dějství ztroskotával lídr soutěže na pečlivě pracující kladenské defenzivě a ve 27. minutě mohli jeho hráči pouze děkovat Falterovi, že neprohrávali. Kladno rozebralo Spartu, Lukáč mohl za zády gólmana Pražanů snadno zamést kotouč do branky, ale Falter robinzonádou po vzoru fotbalových kolegů zachránil a vyrazil jeho střelu lapačkou.

Vzápětí putoval po faulu vysokou holí dohromady na čtyři minuty za katr Eberle, Sparta se ovšem vůbec nedokázala dostat do pásma a navíc po necelých dvou minutách fauloval Broš.

Na začátku 30. minuty už Foster rozvlnil síť a slavil vedoucí gól, jenže pouze dočasně. Sudí ho totiž po konzultaci s videorozhodčím neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Ve 38. minutě našel Patera skvostnou přihrávkou mezi kruhy najíždějícího Tomana, jemuž ale rána nesedla. Vzápětí Valský ani nadvakrát nedokázal překonat Faltera.

Dění na ledě hodně rozproudily první okamžiky třetího dějství, kdy musel na trestnou lavici Ton, chvilku po něm inkasoval trest na dvě plus dvě minuty Bližňák a Kladno mělo k dispozici 49 vteřin dvojnásobné početní výhody. Největší šanci však musel čelit Chábera, na něhož se po návratu na led řítil Ton, místo tradičního blafáku zamířil na lapačku, ale neuspěl.

V pokračující klasické přesilovce už se musel činit i Falter, když prokázal rychlou lapačku a sebral radost Knotkovi. Hosté se poté opět zatáhli do své ulity, hlídali bezbrankový stav, který jim dával jistotu minimálně jednoho získaného bodu, a čekali na ojedinělé šance. Při jedné takové orazítkoval Kalla tyč.

V samém závěru základní hrací doby hrála ještě Sparta přesilovku, před níž využili trenéři možnost porady během oddechového času, ovšem další prodloužení při bezgólovém skóre neodvrátili. Hned na začátku prodloužení se proti pravidlům provinil Posmyk a krátce před koncem jeho trestu rozhodl ranou od modré čáry Milam.

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 1:0 v prodl.
Branka a nahrávka: 63. Milam (Tenkrát). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 10.690.
Sparta: Falter - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí, Košťálek - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Lapšanský, Forman, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Kladno: Chábera - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Kameš, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Knotek, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Eberle, Melka, Bílek - od 21. navíc Dragoun. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články