Hlavní obsah

Brněnský střelec Čermák: Nechali jsme na ledě spoustu sil

BRNO

Pět zápasů čekali na plný bodový zisk hokejisté Komety Brno, kteří se pohybují na hranici postupu do předkola play off extraligy. Bojovnost a precizní defenziva v závěru utkání jim dnes vynesla těsné vítězství nad Třincem a střelec jediné branky Leoš Čermák po zápasu prohlásil, že domácí tým nechal na ledě spoustu sil.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hokejisté Brna vydřeli výhru po nájezdech.

Článek

"Na domácím ledě bychom už neměli prohrávat. Dnes byla výborná atmosféra v hledišti, diváci nás hnali dopředu. Nechali jsme v zápase spoustu sil, všichni bojovali nadoraz," pochvaloval si po utkání Čermák.

Kometě v první třetině dopomohly k tlaku čtyři přesilovky. Ani v jedné sice Brňané neskórovali, soupeře ale hra v oslabení hodně vyčerpala. Čermák však odmítl názor, že by hra byla vyhrocená do zákeřných faulů.

"Ze strany Třince bylo pár zákroků, kdy byli spoluhráči zranění. Po faulu na Jaroslava Svobodu, který narazil u mantinelu na sloupek u střídačky, bylo na ledě hodně krve. Také Kováčik zůstal po nárazu na mantinel otřesený. Ale nemyslím si, že by byl zápas zákeřný. Jednalo se o tvrdé zákroky v rámci pravidel. Snažili jsme se hrát hokej a neopláceli jsme. Což se nám vyplatilo," řekl nejproduktivnější hráč Brna.

V závěru už Kometa jen zoufale bránila hubený náskok. "Šedesát minut nevydržíme hrát nátlakový hokej ve vysokém tempu. Soupeř prohrával, v poslední třetině otevřel hru a byl aktivnější. My jsme si ale v defenzivě dobře rozebírali hráče a náskok udrželi," popsal Čermák cestu k vítězství nad obhájcem titulu.

A pochvaloval si, že se štěstí konečně přiklonilo na stranu Brna. "V minulém utkání jsme v Brně s Třincem inkasovali branku šest vteřin před koncem zápasu a prohráli jsme. Dnes měl brankář Trvaj v závěru několik neuvěřitelných zákroků. Tím nám pomohl k vítězství," konstatoval Čermák.

Reklama

Související témata: