Hlavní obsah

Sparta konečně udolala Kladno. Ale zase má alespoň bod, divil se Falter

PRAHA

Pokud si na hokeji rádi zakřičíte na oslavu gólu, samozřejmě co nejčastěji, a jste navíc fanouškem Sparty, musíte jeden tým extraligy nenávidět víc než ty ostatní. Podruhé v této sezóně se v holešovické Tipsport aréně představilo Kladno a podruhé padl jeden jediný gól, což je ostatně v době bez nerozhodných výsledků minimum pro to, aby hokejový zápas vůbec mohl skončit.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Brankář Sparty Martin Falter při zásahu proti Kladnu.

Článek

Když v patnáctém kole extraligy přijelo Kladno na led Sparty poprvé, dočkali se přítomní fanoušci gólu až v 65. minutě zápasu. Vstřelil ho kladenský Hovorka. Včera, pravda, diváci tak dlouho čekat nemuseli - k uzoufání urputný zápas na obou stranách skončil o dvě minuty dříve. Tentokrát skóroval domácí Milam. A Spartě se konečně ulevilo.

Klub s velkým S na prsou sice s náskokem vede extraligu, jenže jeden soupeř je trápí až neskutečně. Kladno vyhrálo všechny tři předchozí vzájemné zápasy, smolnou bilanci přetrhl teprve v pátek americký bek. „Kladno je náš tradiční rival a v našich vzájemných zápasech je to vidět. Naše hra nebyla taková jako v předchozích utkáních,“ posteskl si asistent Sparty Richard Žemlička.

Kladno jelo na Spartu s pokorou

„Proti Spartě je to pro nás vždy derby, do kterého se hráči vyhecují. Ale přesto, že se nám proti ní letos daří, jeli jsme do Prahy s pokorou, přece jen je to lídr soutěže,“ vykládal jeho protějšek Petr Tatíček. „V první třetině se nám nedařilo, pak jsme trochu změnili styl hry a soupeři se víc vyrovnali. Nakonec rozhodl šťastný gól,“ komentoval zápas.

Hrdiny utkání byli oba brankáři. Více práce měl od začátku kladenský Jan Chábera, který kapituloval až při šestatřicáté střele zápasu. „Musím pochválit obranu, která mi hodně pomohla a párkrát jsem měl i štěstí,“ tvrdil kladenský muž v masce, který mimojiné zlikvidoval únik Tona ve třetí třetině.

Bod z ledu momentálně nejlepšího týmu soutěže má pro Kladno velkou cenu, takže první porážku se Spartou hráči nebrali tragicky. "Sice jsme teď prohráli, ale kdyby nám někdo před zápasem řekl, že odjedeme ze Sparty s bodem, tak ho bereme všemi deseti. Pořád se motáme kolem desátého místa, takže každý bod je pro nás strašně důležitý," prohlásil Chábera.

V první třetině se brankář Sparty nudil 

To gólman Sparty Martin Falter byl zpočátku v daleko menším zápřahu. „V první třetině ani nebylo co pustit,“ trefně pojmenoval prvních dvacet minut, během kterých na jeho svatyni mířily pouhé čtyři střelecké pokusy hostí. Poté už se zapotil víc, v 27. minutě předvedl skvělý zákrok lapačkou proti dorážce Lukáče a těsně před druhou přestávkou si na něj dvakrát po sobě nepřišel Valský.

Při střelecké nemohoucnosti svých spoluhráčů musel být pořád ve střehu. „Doma se nám hraje hůř než při zápasech venku. Jsme v pozici favorita a musíme se tlačit do šancí, je to takové nucené. Navíc proti Kladnu se nám nedaří. Říkali jsme si, že už je prostě porazit musíme. Ale zase si odvezli alespoň bod,“ kroutil hlavou Falter nad soupeřem, který je v tabulce daleko za Spartou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články