Hlavní obsah

Rozhodl fenomenální Petr Nedvěd, velebil asistent Pešán kapitána

LIBEREC

Zdolat třetí celek tabulky dokázali hokejisté Liberce v duelu s Pardubicemi. V zápase, který bavil zaplněné tribuny Tipsport Areny, domácí zabrali v pravý čas. A radovali se z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd se raduje z gólu.

Článek

Asistent libereckého trenéra Filip Pešán označil zápas za velmi kvalitní. „Utkání mělo všechny parametry souboje dvou celků z první pětice tabulky. Do první třetiny jsme vlétli aktivně, ale inkasovali jsme gól, který nás trochu přibrzdil. V nástupu do druhého dějství mohly Pardubice odskočit na větší rozdíl. A závěr jsme naštěstí zvládli. Fenomenální Petr Nedvěd vyrovnáním na 3:3 vynutil prodloužení a pak jako jediný proměnil samostatný nájezd. Zápas rozhodl a vděčíme mu za dva body.“

Liberečtí mají pro zbytek základní části jasný cíl. „Chceme udržet postavení v první šestce. A musíme se vyvarovat zbytečných ztrát hlavně doma, což by mohlo být fatální. Pomalu se už připravujeme na play-off. Proto chystáme posílení týmu, ale všechno je v jednání,“ naznačil Pešán, že Bílí Tygři neponechávají před koncem přestupního termínu nic náhodě.

„Usilujeme o návrat Klimenty z Třince, i když Oceláři mají zájem, aby tam zůstal. Ale přednostní volba je na naší straně a rádi bychom ho přivítali zpátky. Existují různé hráčské možnosti. Ale už jsme uvolnili obránce Pavlů do konce sezóny do Kladna. U nás nenastupoval pravidelně a lepší, než aby působil jen v prvoligových Benátkách, pro něj bude extraligové angažmá v jiném klubu,“ uvedl asistent.

Kudrna: Chceme urvat body i na Spartě

Gólem a asistenci se na vítězství Liberce nad Pardubicemi podílel útočník Jaroslav Kudrna.

„Jsem rád za tu svoji bilanci, ale režii vzali na sebe další spoluhráči. Byť se říká, že nájezdy jsou o štěstí, rozhodlo umění střelce Petra Nedvěda a brankáře Marka Pince. Takže jsme si dva body zasloužili. Ale už myslíme na nedělní šlágr kola na Spartě. Doufám, že se sebereme a nějaké body urveme. Vím, že Sparta spoléhá na kanonýry Tona a Tenkráta, ale my máme Nedvěda. A když se k němu přidáme i ostatní, nejsme bez šancí,“ pravil zkušený útočník.

Pardubičtí sahali v Liberci po třech bodech, brali ale jediný. „Viděli jsme parádní utkání -nasazení, bruslení, rychlost,,tvrdost. Tak má vypadat extraliga. Jenom nás mrzí, že si neodvážíme lepší výsledek. Bohužel jsme při vedení 3:2 nedokázali přidat pojistku,“ hodnotil duel asistent trenéra Ladislav Lubina. Východočechům chybělo hned pět útočníků. Kromě dlouhodobých marodů Barteka a Rákose ještě Elkins, Nahodil a Šagát, který má povinnosti i v prvoligovém Ústí.

Reklama

Související témata: