Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:3Plzeň po dvou prohrách opět zabrala a porazila Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vykoukal 1 : 0
1. Johnson 2 : 0
15. Vykoukal 3 : 0
19. Čermák 3 : 1
46. Vašíček 3 : 2
52. Petruška 4 : 2
56. Svoboda 4 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 42. kole extraligy brněnskou Kometu 4:3 a po dvou venkovních porážkách se na domácím ledě opět vrátili na vítěznou vlnu. Indiánům vyšel vstup do zápasu, v němž skórovali dvakrát během první minuty. Hosté ve třetí třetině mocně dotahovali, ale vyrovnat nedokázali. V dresu Západočechů se blýskl dvěma góly veterán Jiří Vykoukal.

Článek

Domácí kvůli zraněným Vlasákovi, Kratěnovi a Andrašovském nastoupili pouze s jedenácti útočníky, přesto jim úvod utkání vyšel nad očekávání. Už ve třicáté vteřině totiž brněnský gólman Trvaj propustil za svá záda tvrdou ránu Vykoukala bez přípravy od modré čáry. Navíc dvě vteřiny před koncem první minuty inkasoval ze druhé plzeňské střely podruhé, když Hanzlíkovo nahození šikovně tečoval Johnson.

Poté naskočil do branky Komety Hovi a nápor rozjetých domácích na chvíli zastavil. V osmé minutě poprvé vážněji zasahoval také plzeňský brankář Mazanec, který zlikvidoval Balejovu střelu z přečíslení dvou na jednoho. Probuzení hostů ale zastavilo druhé vyloučení Petrovického, které Západočeši potrestali. Křížnou přihrávku Kováře usměrnil zblízka pohodlně do sítě Vykoukal, jenž svým druhým gólem zvýšil už na 3:0.

Sebevědomě hrající domácí v dalším průběhu kombinovali až příliš na krásu, což dokumentoval minutím prázdné branky Straka. Minutu před koncem první třetiny využil liknavosti plzeňských hráčů v rozehrávce Čermák, jenž se prosadil z otočky po přihrávce Dlouhého od zadního mantinelu.

Od druhé dvacetiminutovky hosté zpevnili defenzivu a příval šancí Západočechů ustal. Až ve 27. minutě Duda zahrozil z pravého křídla bekhendovou střelou. Vzápětí se na druhé straně prodral k zakončení do poloodkryté branky Divíšek, ale na poslední chvíli mu zabránil skórovat faulem Lev. Plynulost prostřední části následně značně narušilo množství dalších vyloučení. Herně lépe se dařily přesilové hry domácím. Ve 38. minutě ale Vostřák z bezprostřední blízkosti zamířil bekhendem nad a za chvíli po ideální přihrávce Kováře ztroskotal na Hovim Pletka.

Těsně před druhou sirénou unikl přes nedovolený zákrok Hrušky brněnským obráncům při hře čtyři na čtyři Straka, ale v tísni nedokázal zakončit přesně. Krátce po zahájení závěrečné třetiny pokazil přečíslení Komety dva na jednoho špatnou přihrávkou Vašíček. Důrazný obránce, vracející se po pětizápasové pauze zaviněné distancem, si vše vynahradil ve 46. minutě, kdy po kombinaci Erata s Holcem snížil na 3:2.

Domácí po inkasovaném gólu viditelně znervózněli. V 52. minutě je ale po rychlém brejku uklidnil mladík Petruška, který opakovanou dorážkou zužitkoval přihrávku Marušáka. Kometa zareagovala totální ofenzivou a v 56. minutě po Bičánkově objetí branky upravil nekrytý Tomáš Svoboda znovu na rozdíl jediného gólu. Plzeň mohla definitivně rozhodnout v přesilovce, Hovi však lapačkou skvěla zastavil střelu Vostřáka a umožnil hostům dramatický závěr. Domácí ovšem odolali jejich téměř dvouminutové početní výhodě vylepšené odvoláním brankáře.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 4:3 (3:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Vykoukal (Duda, Jan Kovář), 1. Johnson (Jiří Hanzlík, Martin Straka), 10. Vykoukal (Jan Kovář, Duda), 52. Petruška (Marušák) - 19. L. Čermák (Dlouhý), 46. Vašíček (Holec, Erat), 56. T. Svoboda (Bičánek, Divíšek). Rozhodčí: Šír, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6204.
Plzeň: Mazanec - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Frolo - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Martin Straka, Johnson - Petruška, Pitule, Lev - Vostřák, Kubalík. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Brno: Trvaj (1. Hovi) - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: