Hlavní obsah

Za další nulu přichystám svačinku, usmíval se vítkovický gólman Málek

Josef PešoutSport.czPrávo

Jedenačtyřicáté vychytané čisté konto v základní části české hokejové extraligy. To je bilance, jakou se po nedělním zápase v Litvínově může pochlubit vítkovický brankář Roman Málek. I díky jeho spolehlivým zákrokům si ostravský celek odvezl po taktickém výkonu tři body po vítězství 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický gólman Roman Málek odklízí puk z brankoviště.

Článek

„Náš kustod mi nuly sleduje a poctivě počítá. A tak jsem věděl, že bych se mohl dostat přes tu čtyřicítku. Do Litvínova jsme přijeli kvůli klimatickým podmínkám už den předem, což byl dobrý tah. Z Ostravy je to dálka a jen jsme uvítali, že jsme mohli být na severu Čech s předstihem. V opačném případě bychom šli na led třeba po šestihodinové cestě v autobuse,“ líčil zkušený gólman.

A pochválil spoluhráče. „Kluci od začátku výborně bránili a při dvoubrankovém náskoku jsme věřili, že to dobře dopadne. Loni jsme tady ani jednou nevyhráli a v téhle sezóně nám to vyšlo až v závěrečné čtvrtině soutěže. Závěr jsme si pohlídali, soupeř se ani nedostal do tlaku a poslední minuty nám rychle ubíhaly bez stresu. Možná až nečekaně snadno,“ rozebíral Málek, jemuž se povedlo uhájit čisté konto v tomto ročníku už potřetí.

Nuly nechce srovnávat

„Ale nechci srovnávat, která nula byla nejsnadnější a která nejtěžší. Mám pěkný pocit, že jsem nakročil do páté desítky, co se týče vychytaných čistých kont. Nic speciálního to však pro mě neznamená. Hokej je týmový sport, ale dodržím zvyklosti, že pro kluky přichystám za tu další nulu nějakou svačinku. A rád si ji dám také, žádný problém,“ tvrdil Málek s úsměvem.

Kdy mu bylo v zápase nejhůře? „Asi v první třetině, protože jsme dvakrát netrefili prázdnou branku. Bál jsem se, aby nás to pak nemrzelo. Ale postupně jsme se dostali do tempa,“ povídal gólman.

V první části nastala i kuriózní situace, když rozhodčí přerušil hru pro pasivitu Vítkovic ve vlastním obranném pásmu.„Neměli jsme kam spěchat. Slyšel jsem, že pravidla jsou taková, že puk musí jezdit a nesmí stát. Myslím, že se ten kotouč pohyboval, přesto rozhodčí zapískal. Když po nás domácí nešli a stáli na modré čáře, tak jsme zkusili taktizovat, ale byla to jen epizoda, která neměla na zápas žádný vliv,“ vysvětloval Málek.

A prozradil, že Vítkovice míří z Litvínova rovnou k úternímu duelu do Českých Budějovic. „Po dvou vítězstvích v řadě jsme v pohodě. A věřím, že je v našich silách přidat další plný bodový zisk, abychom natáhli úspěšnou sérii,“ naznačil gólman odhodlání.

Reklama

Související témata: