Hlavní obsah

Budějovice otočily duel s Vítkovicemi a jsou třetí, Kladno prohrálo v Brně

PRAHA

Dvě dohrávky nabídl úterní program Tipsport extraligy. Kladno v utkání 1. kola, které v září odložila tragédie hokejistů Jarolsavle, prohrálo na ledě brněnské Komety a přišlo tak o možnost dotáhnout se bodově na šestou příčku tabulky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off. V dohrávaném duelu 35. kola drželi hráči Vítkovic dlouho těsný náskok na ledě Českých Budějovic, domácí ale v závěru třemi góly nepříznivý vývoj otočili a zajistili si postup na třetí místo tabulky.

Foto: David Veis, ČTK

Českobudějovický Roman Němeček (čelem) se raduje se spoluhráči z vyrovnávacího gólu v zápase s Vítkovicemi.

Článek

Vítkovice hnala na jihu Čech šance osamostatnit se na šesté příčce a v 17. minutě zavládla na jejich střídačce spokojenost, když otevřel skóre zápasu Burger. Hosté pak vedení udrželi až do poloviny poslední třetiny, kdy přišel velký obrat domácích. Do té doby byli budějovičtí jaloví především při přesilových hrách.

Vyrovnání zařídila v 50. minutě teč Kašpaříka, kterou posvětil videorozhodčí. Tři minuty před koncem potvrdil obrátku Burian, který po střele Mikuše dorážel do odkryté branky. A formálním potvrzením tříbodové výhry Jihočechů byla v poslední minutě přesná trefa Gulaše.  Budějovice tak poskočily na třetí příčku tabulky se ztrátou třinácti bodů na vedoucí Spartu a devítibodovým odstupem za druhou Plzní.

Nazlobený kouč Budějovic František Výborný. Jeho svěřenci právě neproměnili tři přesilovky za sebou.foto: ČTK/David Veis

Kometa upevnila desátou příčku

Kladno přijelo do Brna s nadějí, že v případě tříbodové výhry bodově dotáhne šesté Vítkovice a sedmý Zlín. Domácí, kteří na desátém místě tabulky drží poslední postupové místo do předkola pla-off, ale v počtech Středočechů udělali tlustou čáru.

Rytíři sice nastoupili na soupeře aktivně a v úvodu domácím mnoho nepovolili, v deváté minutě ale po akci Divíška se Svobodou propálil Cháberu Žižka a Kometa po vstřelení gólu začala postupně získávat převahu. Hosté byli v polovině zápasu blízko vyrovnání, Hluchý ale trefil pouze tyčku. Skóre se tak již nezměnilo a Brno se na desáté příčce vzdálilo jedenáctému Litvínovu na rozdíl tří bodů. Deváté Kladno má na Kometu tříbodový náskok.

Kladenský gólman Jan Chábera inkasuje branku z hole Tomáše Žižky (není na snímku), vpravo asistující Jakub Svoboda.foto: ČTK/Igor Šefr

Po úterních dohrávkách mají v tabulce extraligy všechny celky na kontě dvaačtyřicet zápasů a do konce základní části tak zbývá odehrát deset kol.

Dohrávka 1. kola
Brno – Kladno 1:0on-line
Branka: 9. Žižka.
Dohrávka 35. kola
Č. Budějovice – Vítkovice 3:1on-line
Branky: 50. Kašpařík, 58. Burian, 60. Gulaš - 17. Burger.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice