Hlavní obsah

Kometě stačil jediný gól, Trvaj má čtvrtou nulu

BRNO

Hokejisté Komety se stávají před svými fandy specialisty na vítězství 1:0. Tímto výsledkem porazili v pátek mistrovský Třinec a i ve včerejší dohrávce úvodního extraligového kola jim stačil stejně jako v předchozím vzájemném střetnutí v Brně jediný gól na výhru nad Kladnem. Posílili tak naděje na postup do předkola play-off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gólman Brna Jiří Trvaj

Článek

„Bylo to z naší strany zase strašně upracované, ale tři body jsme naštěstí vydřeli,“ radoval se autor rozhodující branky Komety Tomáš Žižka. „V urputném souboji se nám opět nevedlo v koncovce, ale defenzívu jsme zvládli skvěle,“ těšilo ho.

K hlavním oporám Brňanů patřil gólman Jiří Trvaj, který se oklepal z nepodařeného duelu v Plzni, kde hned v první minutě inkasoval dvě branky. Tentokrát si poradil se všemi střelami a vychytal čtvrtou nulu v sezóně. V extralize celkově už devětatřicátou. „Osobní statistiky mě nezajímají. Pro mě je důležité, že jsme vyhráli a máme boj o play off ve svých rukách. Byly to ovšem zase strašné nervy. Pro nás naštěstí s dobrým koncem,“ oddechl si zkušený brankář.

Kladenští ho ve dvou zápasech v této sezóně na brněnském kluzišti ani jednou nepřekonali. „S Kometou je to vždycky o jednom či dvou gólech. Dobře bránila a nám znovu chyběla trocha štěstí v koncovce. Pro diváky to ovšem byl velmi zajímavý zápas,“ tvrdil kapitán Pavel Patera. „Můžeme si stokrát říkat, že jsme odehráli solidní utkání, ale v téhle fázi sezóny jsou rozhodující body. A ty jsou fuč,“ štvala těsná porážka kladenského asistenta Jiřího Kopeckého.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice