Hlavní obsah

Chceme si hlavně pohlídat první šestku, říká pardubický kapitán Koukal

Je nejproduktivnějším pardubickým hráčem, kapitán týmu Petr Koukal táhne Východočechy k přednímu postavení v hokejové extralize po základní části. A nezastírá, že by se po několikaměsíční odmlce rád vrátil i do reprezentace už na Švédských hrách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový útočník Pardubic Petr Koukal se raduje se spoluhráčem

Článek

Jak vnímáte pohled na tabulku extraligy? Troufnete si ještě zaútočit na „stříbrnou“ příčku?

Myslím, že vedoucí Sparta s druhou Plzní jsou už bodově hodně odskočení. Uvažovat o tom, že bychom přesto mohli být druzí, nemá cenu. To bychom nesměli už vůbec zaváhat.  Bohužel jsme minule prohráli doma s Karlovými Vary. Ukazuje se, že všechno vyhrát nejde a nevypadá to, že by Plzeň zrovna začala hodně ztrácet.

Nejste příliš pesimistický?

To zase ne. Ale vycházím z bohaté praxe. Vzpomínám si, že jsme jednu sezónu byli dlouho pořád devátí a k posunu na osmé místo, zaručující tehdy jistotu play-off, nám chyběly pouhé čtyři body. Přesto jsme nebyli schopni to docela malé manko dotáhnout.

Takže jaké jsou vaše ambice?

Spíš si hlídáme první šestku. Když to půjde dobře, budeme rádi i za čtvrté místo a ideální by byla třetí příčka.

Kvůli přetrvávající marodce hrajete většinou jen na tři pětky. Nedocházejí vám už síly?

To bych neřekl. V oslabené sestavě bojujeme už dlouho. A shodou okolností, když se nám kluci vrátili a měli jsme čtyři pětky, tak to vypadalo z naší strany paradoxně hůř. Nebyli jsme na to zvyklí. Ale pro play-off bychom uvítali, kdybychom do něj šli kompletní.

Ale pak se asi na některé hráče, kteří odtáhli podstatnou část sezóny, na ledě asi nedostane...

Tak to už záleží na trenérech. Pořád je lepší mít větší výběr, než lepit sestavu ze dne na den.

Blíží se reprezentační nominace na Švédské hokejové hry. Počítáte s ní?

Byl jsem na listopadové Karjale, ale v prosinci mě Pardubice na moskevský turnaj neuvolnily, protože jsme hráli finále European Trophy v Rakousku. Hodně se o těch sporech kolem mojí neúčasti v nároďáku psalo. Ale už je to za mnou. Cítím se v pohodě, v extralize snad nehraji špatně a jsem připraven jet na nejbližší reprezentační akci, pokud mě trenér Hadamczik povolá.

Reklama

Související témata: