Hlavní obsah

Zlín - Třinec 5:1Zlín nasázel mistrovskému Třinci „bůra“ a je šestý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Holík 1 : 0
15. Varaďa 1 : 1
20. Leška 2 : 1
20. Leška 3 : 1
54. Čajánek 4 : 1
55. Köhler 5 : 1

PRAHA

Hokejisté Zlína zvítězili v předehrávaném utkání 43. kola Tipsport extraligy nad mistrovským Třincem 5:1. Souboj dvou týmů, které usilují o přímý postup do play-off, rozhodli „Ševci“ v závěru úvodní třetiny, v níž se dvakrát ve dvojnásobné početní převaze trefil Petr Leška. Další góly domácích vstřelili Holík, Čajánek a Köhler. Zlín se minimálně do pátku probil na šestou příčku tabulky.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z branky v utkání proti Třinci.

Článek

Již v úvodní desetiminutovce byli na straně Zlína vyloučeni Tesařík s Důrasem, zatímco v týmu hostů si menší trest odpykal Klimenta. Mírnou převahu měl Třinec, ale gólově se neprosadil.

Ve druhé polovině první třetiny se o slovo přihlásil Zlín, který otevřel skóre. Z krátkého pobytu v útočném pásmu se střelou z mezikruží prosadil Holík. Zlín se ale z vedení neradoval dlouho, neboť po necelých třech minutách vyrovnal střelou z pravého kruhu pro vhazování Varaďa.

Ke konci třetiny doplatili hráči Třince na nedisciplinovanost. V poslední minutě úvodního dějství se ve dvou dvojnásobných přesilovkách prosadil Leška. Oba góly zlínského útočníka od sebe dělilo jen 20 sekund.

Zlín povzbuzený vedením se i ve druhém dějství tlačil do branky, další trefu ale nepřidal. Třinec se do obranného pásma soupeře dostával sporadicky.

Důras střílel, ale na Hamerlíka nevyzrál

Po polovině duelu se Zlín ubránil po vyloučení Hamrlíka. Byl to jediný trest v prostřední části. Poté do přečíslení tři na jednoho ujeli hráči Zlína, Důras s pukem na holi místo přihrávky zblízka vystřelil do připraveného brankáře Hamerlíka. Po dvou třetinách tak drželi domácí hokejisté slibný náskok.

V posledním dějství Zlín pozorně bránil a s ubývajícím časem klesaly šance Ocelářů na zkorigování výsledku. Slezský klub nevyužil ani třetí vyloučení Důrase, ani následný prohřešek Hamrlíka. V oslabení hasil třinecké šance brankář Horčička. Hokejisté Zlína drama nepřipustili i díky svému brankáři, jenž se vyznamenal po závaru.

Jakékoliv šance na bodový zisk pro Třinec utnul Čajánek, jenž nekompromisně propálil Hamerlíka. Kalich hořkosti si do dna vypil třinecký brankář v 55. minutě. Lojek fauloval Köhlera a rozhodčí nařídili trestné střílení. Zlínský útočník povedeným bekhendovým blafákem nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci a určil konečnou podobu výsledku.

43. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Holík (Ondráček), 20. Leška (Hamrlík, Zámorský), 20. Leška (Zámorský, Hamrlík), 54. Čajánek (Zámorský, Důras), 55. Köhler z trest. střílení - 15. Varaďa (Hrabal). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bláha, Jindra. Vyloučení 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3549.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Třinec: Hamerlík - rabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Kania - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Hrňa. Trenéři: Tlačil, P. Marek a Janků.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články