Hlavní obsah

Hokejový útočník Kalus odchází ze Slavie do MODO

PRAHA

Hokejový útočník Petr Kalus opustil pražskou Slavii a bude působit ve švédském MODO Hockey. Uvedly to internetové stránky klubu z Örnsköldsviku. Čtyřiadvacetiletý Kalus, který byl dlouho nejtrestanějším hráčem extraligy, si po zámořských juniorských a nižších soutěžích, NHL a KHL vyzkouší další zahraniční soutěž.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Kalus odchází do Švédska.

Článek

Kalus se v létě neúspěšně ucházel o kontrakt v Jokeritu Helsinky a pak zamířil do Slavie. V 30 duelech v české extralize si připsal sedm bodů za tři branky a čtyři asistence a zaznamenal čtyři minusové body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Nasbíral také 136 trestných minut. V tomto směru ho předstihl až při jeho absenci v sestavě v posledních pěti zápasech vítkovický zadák Marek Malík, který inkasoval ve 40 duelech 137 minut.

"Je to velmi dobrý bruslař, který do našeho týmu přinese více energie," řekl webu MODO generální manažer klubu Markus Näslund. "Kalus odehrál hodně zápasů za Českou republiku v juniorských reprezentacích a dostal šanci i v A-týmu. Bude zajímavé jej vidět v dresu MODO," doplnil Näslund. MODO je aktuálně deváté se ztrátou jednoho bodu na pozice pro play off a s náskokem jen dvou bodů na místa, odkud se jde do baráže.

Vítkovického odchovance draftoval v roce 2005 Boston v druhém kole jako celkově 39. hráče v pořadí. Po draftu působil Kalus rok v juniorské WHL v Regině, pak se přesunul na farmu Bruins do Providence. V dresu Bostonu odehrál devět zápasů a připsal si čtyři branky a jednu asistenci.

V roce 2007 byl vyměněn do Minnesoty, kde strávil rok na farmě v Houstonu, a v další sezoně zamířil do KHL do Balašichy. Hned po roce se vrátil do Minnesoty, za kterou odehrál dva zápasy, a jinak hrál opět v nižší AHL. Loni na konci února jej Wild vyměnili do Columbusu a Kalus působil nadále na farmě.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice