Hlavní obsah

Hokejistům Zlína pomohl utnout sérii proher i golf na trenažéru

Útočník Petr Leška se dvěma góly podílel na výhře Zlína 5:1 nad Třincem ve 43. kole hokejové extraligy. Centr elitního zlínského útoku zaznamenal dvě branky ve dvou dvojnásobných přesilovkách na konci první třetiny, kdy jeho trefy od sebe dělilo pouhých 20 sekund.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský Petr Leška skóruje do třinecké brány, kterou hájí gólman Peter Hamerlík.

Článek

"Přesilovky pět proti třem rozhodují zápasy. Nám se podařilo je proměnit, takže byly rozhodujícím momentem zápasu. Stejně rozhodující by ale bylo, pokud bychom je nevyužili. Naštěstí jsme ale góly dali, a pak jsme průběh zápasu kontrolovali," těšilo Lešku.

Při prvním gólu měl zlínský centr štěstí, neboť si puk do branky srazil brankář Peter Hamerlík. "Kdyby nahrávka prošla, tak by se ke střele dostal Bedřich Köhler. Šance by z toho byla i tak. Gólman si puk do branky srazil sám. Aspoň, že se kotouč do branky nějak dostal," komentoval Leška svoji první trefu.

Hokejisté Zlína se přitom v početních výhodách dosud trápili, i proto měli na kontě sérii pěti porážek. "Přesilovky nám nešly a v posledních zápasech jsme si v nich ani nevytvářeli šance. Třinec měl o dva hráče míň, využili jsme to a jsme za to rádi," podotkl Leška.

Do konce základní části devět zápasů

V našlapané tabulce zbývá 14 týmům do konce základní části odehrát už jen devět zápasů. "Dnešní tříbodový zisk nám nemusí stačit ani na umístění v první desítce. Budeme bojovat a sbírat body dál a uvidíme, jak se umístíme po dlouhodobé části," řekl hráč Zlína, který se posunul na průběžnou šestou pozici.

Po herním i výsledkovém útlumu se vedení klubu rozhodlo uspořádat hráčům turnaj na golfovém trenažéru. Jak ukázal dnešní zápas, tak tento tah vyšel. "Golf na trenažéru jsme absolvovali kvůli tomu, abychom vypustili hokej z hlavy a přišli na jiné myšlenky. Vyhráli jsme, tak mohu zhodnotit, že to byl dobrý tah," uvedl s úsměvem šestatřicetiletý hráč.

"V kabině jsme necítili tlak. Byla to spíš otázka psychiky, neboť jsme už moc chtěli vyhrát. V předchozím zápase na ledě Kladna jsme hráli líp než dnes, ale nepodařilo se nám zvítězit. Do dnešního zápasu jsme šli naplno a jsme rádi za tři body," uzavřel Leška.

Reklama

Související témata: