Hlavní obsah

Hokejista Elkins odletěl do USA za manželkou, která prý potratila

Hokejisté Pardubic přišli na neurčitou dobu o Coreyho Elkinse. Americký útočník odletěl do zámoří za manželkou, jejíž těhotenství provázely komplikace. Podle webu iSport.cz jeho žena potratila. Šestadvacetiletý hráč má od vedení klubu volno do doby, než se situace v rodině vyřeší.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý

Článek

"Na základě žádosti agenta a hráče odcestoval útočník Corey Elkins ve středu večer neplánovaně do Spojených států amerických. Jedná se o řešení komplikované rodinné situace, kdy se do problémů dostala jeho těhotná manželka," uvedl na klubovém webu generální manažer Zbyněk Kusý.

Podle webu iSport.cz odletěl Elkins ve středu do USA proto, že jeho manželka při cestě do zámoří potratila. V Česku totiž rodit nechtěla, v Americe se ji zdálo lékařské zabezpečení na vyšší úrovni.

Elkins je v současnosti zařazen na listině zraněných hráčů, neboť se od listopadu potýká se zraněním třísel. "Tak jsme mu umožnili okamžitě odletět. Jsme s ním neustále ve spojení. V případě, že dojde k uklidnění a vyřešení situace, tak se Corey Elkins vrátí k týmu," uvedl Kusý.

Americký hokejista dosud za Pardubice odehrál v sezoně 26 zápasů s bilancí šest branek a sedm asistencí.

Pardubičtí se s ohledem na stav kádru možná pokusí získat i nějakou posilu. "Jedná se o těžkou situaci, máme mnoho hráčů mimo hru. Je těžké najít hráče na trhu, které bychom mohli využít a dovolit si je. Budeme na situaci reagovat podle podmínek, a jak nám to hráčský trh umožní," nastínil Kusý, že o posily nehodlá usilovat za každou cenu.

Reklama

Související témata: