Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 5:3Liberec neudržel dvoubrankové vedení a prohrál s Vítkovicemi i počtvrté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Výtisk 0 : 1
32. Bartovič 0 : 2
35. Burger 1 : 2
35. Šedivý 2 : 2
45. Burger 3 : 2
46. Šedivý 4 : 2
49. Nedvěd 4 : 3
60. Klimek 5 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v pátečním 43. kole extraligy Liberec 5:3 a ani ve čtvrtém vzájemném souboji sezóny soupeři nedarovali bod. Bílí Tygři ještě v 35. minutě vedli o dva góly, ale domácí pak dvěma trefami Jiřího Burgera a Ondřeje Šedivého zápas obrátili. Liberec tak natáhl sérii proher v ostravské ČEZ Aréně na devět zápasů a na pátém místě už má před Vítkovicemi pouze jednobodový náskok.

Článek

Výsledek první třetiny byl v příkrém rozporu s realitou. Deset minut se hrálo na jednu bránu, Vítkovice však mohutný úvodní nápor nezúročily střelecky. Už po několika sekundách mohl skóre otevřít Ujčík, ale zblízka nastřelil Pince, Hruška a Burger během chvilky zazvonili na tyčky a Ujčík i podruhé ztroskotal na libereckém gólmanovi.

Hosté Málka pořádně neohrozili, přesto šli do vedení. Výtisk ukryl své nahození od modré čáry za klubko hráčů stojící před Málkem a vítkovický gólman nestihl reagovat. O takové produktivitě se domácím mohlo zdát. V další šanci to potvrdil Húževka, jehož střela v oslabení Pincovi vypadla, ale touš si cestu do sítě znovu nenašel.

Obraz hry se začal otáčet ve druhé části. Bílí Tygři zlepšili pohyb a přišly i příležitosti. Málek obstál při pokusu neobsazeného Urbana, ale brzy poté ho rozesmutnil v přesilovce Bartovič, když vítkovický gólman měl znovu zakrytý výhled.

Gól domácím týmem otřásl, hosté byli v těchto chvílích jasně lepší a třetí gól, který mohl Vítkovic dorazit, odepřel Vantuchovi v sólovém nájezdu Málek.

Opakoval se však úvod zápasu. Když Liberec tlačil, branky dával soupeř. Pince prostřelil v 35. minutě Burger a už po 28 sekundách ho zaskočil střelou z pravého křídla i Šedivý.

Domácí vtrhli do poslední části s větší vervou a zkopírovali úspěšný gólový model: Burger po pasu Ujčíka od zadního mantinelu nechytatelně zavěsil pod břevno a po vzorné souhře celého útoku přidal Šedivý za 68 vteřin čtvrtý gól.

Hosté závěr ještě zdramatizovali využitou přesilou pět na tři, když skóroval Nedvěd. I přes závěrečnou power play už ale na bod nedosáhli, jejich prohru naopak zpečetil trefou do prázdné branky Klimek.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 35. Burger (Ujčík, J. Káňa), 35. Štefanka (Szturc, Voráček), 45. Burger (Ujčík, Voráček), 46. Šedivý (Strapáč, Szturc), 60. Klimek (Trnka) - 14. Výtisk (Trončinský, Kudrna), 32. Bartovič (Kudrna, Čakajík), 49. P. Nedvěd (Víšek, Vak). Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:2. Diváci: 4633.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Kasík - Štefanka, Húževka, Hlinka - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Moravec, Štich, Ulrych, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Vantuch, T. Urban, Špaček - Bulíř, Vak, Kica - Bárta, Dušek, Víšek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: