Hlavní obsah

Brno - Litvínov 4:1Hokejisté Brna v duelu o extraligovou desítku porazili Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vašíček 1 : 0
24. Petrovický 2 : 0
27. Erat 3 : 0
44. Kubát 3 : 1
60. Holec 4 : 1

BRNO

Hokejisté Komety Brno zdolali v důležitém duelu o první desítku extraligové tabulky ve 43. kole Litvínov 4:1 a na svého pátečního soupeře mají po dnešku k dobru už šest bodů. Brňané vyhráli šestý zápas v řadě na domácím ledě, svého soupeře předčili útočným tlakem, kombinační přesností a jistější koncovkou. Výborným výkonem pomohl k cenné výhře brankář Jiří Trvaj.

Článek

Litvínov se snažil odpovídat na útočnou hru Brňanů v úvodní třetině stejnou zbraní. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej. Oba týmy se snažily hrát sice agresívně, ale bez faulů. Až před koncem úvodní třetiny zasedl na trestnou lavici domácí útočník Čermák. Hosté se však v početní výhodě hodně trápili, vázla jim souhra a doplatili na kombinační chybu. Obránce Vašíček vystihl špatnou rozehrávku a sólový únik v oslabení korunoval vedoucím gólem.

Hosty inkasovaná branka v přesilovce vyvedla z herního konceptu. Hned v úvodu druhé části se dostali pod velký tlak soupeře, kterému čelili jen za cenu faulů. Kometě se nabídla nejdříve 25 sekund dlouhá přesilovka pět na tři, kterou nevyužila.

Ovšem v následné 89 sekund dlouhé stejné početní výhodě už přetížená obrana soupeře kapitulovala. Po akci Malce se dostal zcela sám před brankáře Fraňka Petrovický, jeho první střelu ještě gólman hostů vyrazit, jenže na následnou dorážku pod horní tyčku už nedosáhl. Petrovického útočná řada v prostředním dějství určovala tempo a právě po akci jejího vedoucího s Holcem také přidal Erat třetí gól.

Litvínovu se v polovině zápasu nabídla ideální šance na zvrat. Ve stejném okamžiku totiž každý z hlavních rozhodčích signalizoval trest pro jiného brněnského hráče. Na trestnou lavici tak zasedli obránci Bičánek a Hruška. Obětavě bojující domácí hokejisté se ale dvouminutové přesilovce soupeře ubránili. Kometa pokračovala v tlaku, který dokumentoval jen ve druhé třetině počet 23 zásahů brankáře Fraňka.

Podle zcela jiného scénáře se odehrála závěrečná třetina. Litvínov otevřel hru a důsledným napadáním hned po ztrátě kotouče vyvedl Kometu z herní pohody. Domácím vázla rozehrávka, zcela ztratili předcházející jistotu a pouze se zoufale bránili náporu protivníka. I když Trvaj odolával tlaku, ve 44. minutě nestačil na přesnou střelu Kubáta. Dvě minuty před koncem ještě zkusil Litvínov hru bez brankáře, při které ale pečetil výsledek a výhru Komety střelou do prázdné branky Holec.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Vašíček, 24. Petrovický (Malec), 27. Erat (Holec, Petrovický), 60. Holec (Erat) - 44. Kubát (V. Hübl). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec, M. Hruška - Němec, L. Čermák, Koreis - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Balej, H. Zohorna, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Litvínov: Franěk - Černošek, Kubát, Brejčák, Jareš, Stříteský, Kousalík, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Majdan, Hanzl, Ručinský - Smolka, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jurčík - Gerhát. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: