Hlavní obsah

Minule se Sparta v Pardubicích utopila, teď přišla odplata. Parádní, usmíval se Pöpperle

PRAHA

Má nejlepší čísla, vychytal pět nul v sezóně, nikdo z konkurentů nemá více. Hokejový brankář Tomáš Pöpperle a Sparta vládnou extralize. Naposledy společně vybojovali tři body proti Pardubicím, když vyhráli 4:0. Minule tým z Holešovic prohrál v prosinci na východě Čech 2:8, nyní přišla rázná odplata. „Sám sebe bych hodnotit nechtěl. Tohle já moc nedělám,“ usmíval se po zápase sparťanský gólman.

Foto: Právo

Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle.

Článek

Měli jste před zápasem v hlavách poslední výsledek s Pardubicemi?

Věděli jsme, že jim máme co vracet, u nich nás trošku potopili, tam jsme dostali osmičku. Chtěli jsme jim to vrátit, mohli jsme přidat více gólů, ale máme tři body, takže parádní.

Vychytal jste pátou nulu v sezóně, znamená to pro vás něco? Každá nula je dobrá, jak říkal Toňáček (spoluhráč Petr Ton), jsou tam nějaké penízky za to, takže určitě dobrý. Máme tři body, odehráli jsme dobrý zápas, byly tam emoce, lidem se tohle líbí. Atmosféra byla parádní, jezdilo se nahoru a dolů. Myslím, že to byl parádní zápas a lidi si to museli užít.

Po šedesáti minutách jste odjel s nulou, připsal jste si třicet zákroků, jak náročné bylo utkání pro vás? Ze začátku to tam lítalo, moc jsem si na to nesáhnul, ale ve druhé třetině jsem se už rozchytal, byl jsem v pohodě.

Zmínil jste Petra Tona, ten jel několikrát sám na brankáře Martina Růžičku, ale neuspěl. Vy znáte Tona z tréninků, jde tak často ho vychytat? Jak vidíte, tak jde, čtyřikrát ho vychytal v nájezdu, byl na něj připravený. Měl hodně šancí, ale pak mu to tam spadlo. Tohle k hokeji patří, on není stroj, aby dával každý zápas dva tři góly.

Sparta vyhrála poosmé v řadě, blíží se domácí hra ideálnímu stavu? Rozhodně se zlepšila, ale úplně ideální to není. Vždycky je co zlepšovat, myslím, že jsme udělali velký krok dopředu, ale pořád tam jsou věci, které bychom mohli vylepšit.

Pöpperle v číslech
Utkání proti Pardubicím 27. ledna 2012
Obdržené góly0
Počet zásahů30
% úspěšnost100
Utkání proti Pardubicím 9. prosince 2011
Obdržené góly8
Počet zásahů25
% úspěšnost75,76
Čísla celé sezóny
% úspěšnost93,68
Průměr obdržených gólů na zápas1,99

Reklama

Související témata: