Hlavní obsah

Litvínov řádil v přesilovkách, Slavii v důležitém boji o předkolo zdolal i napočtvrté

PRAHA

I napočtvrté v sezóně dokázali hokejisté Litvínova zvítězit nad Slavií, když v rámci 44. kola triumfovali na jejím ledě 5:1. V dresu Severočechů, kteří využili hned čtyři přesilovky, se dvěma góly blýskl Ručinský, tři body si připsali Hübl s Lukešem. Zatímco Litvínov tak reálně zůstává ve hře o předkolo play-off, naděje sešívaných se už nalézají jen v teoretické rovině.

Foto: Petr Hloušek, Právo

František Lukeš z Litvínova střílí na odkrytou branku Slavie

Článek
Fotogalerie

Hned od úvodních minut se hrál svižný hokej, ani na jedné straně nebyla nouze o nebezpečné momenty. Už ve druhé minutě mohli Černý s Kafanem potrestat chybu ve slávistické rozehrávce, druhý jmenovaný ale odkrytou branku minul. O minutu později ujížděli domácí Kůrka s Růžičkou na jediného obránce, tomu ale vypomohl brankář Franěk svou hokejkou a šanci zneškodnil.

Na konci páté minuty putoval na trestnou lavici Tomica a v samém závěru přesilovky poslal Hujsa střelou do opuštěné klece Chemiky do vedení. Za necelé dvě minuty už Slavia prohrávala o dvě branky, když po Dreslerově chybě vybídl Lukeš Hübla, který střelou z první překonal Furcha.

Viktor Hübl (vlevo) se raduje z gólu Litvínovafoto: Právo/Petr Hloušek

Ve druhé třetině domácí přidali, jenže naráželi na výtečně chytajícího Fraňka, který jejich střelce deptal pohotovými zákroky. Tak jako ve 24. minutě Micku, který chtěl na hranici brankoviště zasunout kotouč mezi tři tyče, když mu stopku vystavil gólmanův beton.

Na druhé straně unikl při oslabení Hanzl, Furcha si položil k ledu, pak jej ale jen nastřelil. Jeden z klíčových momentů duelu přišel ve třicáté minutě. Při přesilovce Severočechů upaloval zcela sám na Fraňka Růžička, trefil ale jen vyrážečku. Kotouče se ihned chopili hosté a přesná Ručinského střela do Furchova protipohybu znamenala už tříbrankový náskok Litvínova.

Brankář Slavie Dominik Furch loví puk ze své sítěfoto: Právo/Petr Hloušek

V úvodu třetího dějství se při hře v početní převaze prosadila i Slavia, když Vondrka bekhendovou dorážkou neměl problém trefit prázdnou bránu. Domácí snížení nastartovalo a začali Chemiky svírat v jejich obranném pásmu. Ve 47. minutě se zjevil zcela osamocený před hostující brankou Jaškin, Franěk ale svůj tým podržel.

V 50. minutě mohl definitivně rozhodnout Hübl, zcela prázdnou bránu ale ze tří metrů trestuhodně minul. Litvínovští ale dlouho smutnit nemuseli, při následné přesilovce umístil Lukešovu střílenou přihrávku za Furhova záda Ručinský. A to navíc za další dvě minuty přetavil dvojnásobnou přesilovku v pátý gól Hanzl. V 57. mohl přidat další zásah Hübl, trefil ale tyč.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Vondrka (Roth) - 7. Hujsa (Frolík), 9. V. Hübl (F. Lukeš), 30. Ručinský (V. Hübl, Kubát), 52. Ručinský (F. Lukeš, V. Hübl), 54. Hanzl (Jenáček, F. Lukeš). Rozhodčí: Minář, Polák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:4. Diváci: 4369.
Slavia: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Roth - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Tomica - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, Sklenář, P. Jelínek - od 27. navíc J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
Litvínov: Franěk - Černošek, Kubát, Brejčák, Jareš, Stříteský, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Kafan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: