Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 6:1Třinecký hokejový mistr lehce porazil Mladou Boleslav 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Varaďa 1 : 0
22. Richter 2 : 0
26. Bonk 3 : 0
27. Orsava 4 : 0
28. Klimenta 5 : 0
46. Klimenta 6 : 0
46. Bahenský 6 : 1

TŘINEC

Hokejisté Třince smetli v 44. kole extraligy Mladou Boleslav 6:1 a udrželi se ve hře o šesté místo. Mistr zápas zlomil v úvodu druhé třetiny, když v průběhu šesti minut nasázel čtyři branky. Dvakrát se trefil Tomáš Klimenta, jehož formace přispěla k výhře Ocelářů čtyřmi přesnými zásahy. Obhájce titulu dal až v pátém utkání pod novým koučem Janem Tlačilem poprvé více než dva góly.

Článek

Třinec začal aktivně a gólová odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Už ve čtvrté minutě korunoval úvodní převahu Varaďa, kterému puk před branku nezištně naservíroval Klimenta.

Tím však tlak Ocelářů vyšuměl a to i přesto, že měli hned vzápětí výhodu tří přesilových her po sobě. Nevyvedla se jim však ani jedna a v 10. minutě musel Klouček unikajícího Bahenského zastavit jen za cenu trestného střílení, to ale mladoboleslavský útočník neproměnil.

Domácí však znovu získali půdu pod nohama. Hořava se v 15. minutě řítil z levého křídla na Hübla, který ovšem zavčasu srazil betony.

Střelecky se mistr zahojil až v úvodní desetiminutovce druhého dějství. Hostující obranu postihl úplný kolaps, brankář Hübl byl vydán na milost Třineckým, kteří čtyřmi góly v rozpětí necelých šesti minut soupeři zasadili knokaut.

Druhý gól dal ve 22. minutě zblízka Richter, zlom ale nastal v domácí přesilovce pět na tři. Boleslavské trio nejprve rychlými přihrávkami vyšachovali Zíb, Hořava a dorážející Bonk, pokračující přesilovou hru pět na čtyři navíc o 67 sekund později zužitkoval ještě Orsava.

Hostující obrana byla děravá jako ementál a pátým gólem to dokumentoval Klimenta, který měl zblízka opět dva pokusy k překonání Hübla. Další zásah mohl připojit záhy Hrňa, ale ve vyložené příležitosti mířil nad.

Rozhodnutý zápas už se dohrával v poklidu a ofenzivním pojetí. Možnost ke korekci měli i Středočeši, avšak Tomas zazvonil jen na tyčku. Pátou nulu v sezoně nakonec Hamerlíkovi pokazil Bahenský, jenže na jeho gól už za 11 vteřin odpověděl parádním sólem Klimenta. V závěru byl blízko hattricku, ale jeho rána skončila těsně vedle tyčky.

Třinec přehrál Mladou Boleslav letos potřetí, ve čtyřech utkáních s ní nasbíral deset bodů.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Varaďa (Klimenta, Bonk), 22. Richter (Orsava, Adamský), 26. Bonk (M. Hořava, Zíb), 27. Orsava (Polanský), 28. Klimenta (Varaďa), 46. Klimenta (Zíb, Varaďa) - 46. Bahenský (Cetkovský). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití:  2:1. Diváci: 2560.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Kania, Bolf - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, M. Hořava - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Ostřížek, Hampl. Trenéři: Tlačil a Janků.
Mladá Boleslav: J. Hübl (27:51 až 27:58 Valent) - Hay, Čutta, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Beňovič, od 21. min. navíc Mozík - Mikulík, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: