Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 4:3Pardubice díky Kolářovi zdolaly v nájezdech Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Ondráček 0 : 1
22. Důras 0 : 2
31. Kolář II 1 : 2
45. Kolář 2 : 2
49. Kolář 3 : 2
51. Leška 3 : 3
65. Kolář 4 : 3

Hokejisté Pardubic porazili ve 44. kole extraligy Zlín 4:3 po samostatných nájezdech. Duel, v němž Berani na začátku druhé třetiny vedli dvoubrankovým náskokem, ale nakonec sami zachraňovali alespoň bod, rozhodl v nájezdech útočník Jan Kolář, který dvakrát skóroval již v základní hrací době.

Článek

Oba celky začaly v poměrně svižném tempu a jako první se do nebezpečné gólové šance dostal pardubický Kousal. Jeho únik ve třetí minutě ale skončil jen na betonech gólmana Sedláčka. V sedmé minutě Píšova ostrá střela od modré jen velmi těsně minula zlínskou branku.

Zlínští hráči se rychlými protiútoky dostávali před Růžičku, ale teprve v 15. minutě dali o sobě vědět gólovou šancí, kterou však Čajánek neproměnil. V 17. minutě už ale mohli jásat. Expardubický Tvrdík, který je ve Zlíně na hostování z Hradce Králové, vyhrál buly pro Ondráčka a ten prudkou střelou bez přípravy prostřelil Růžičku a poslal Zlín do vedení.

To narostlo hned ve 22. minutě. Sičák špatně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a hosté jeho chybu potrestali zásluhou Důrase. Východočechy gól nezlomil a přestože nevyužili první přesilovku po vyloučení Řezníčka, nápor jim ale kontaktní gól přece jen přinesl, když vyloučení Linharta zužitkoval obránce Kolář.

Ve 36. minutě se jim podařilo dostat podruhé kotouč za Sedláčkova záda, ale po konzultaci s videorozhodčím nebyl gól uznán pro kopnutí kotouče do branky nohou. Pardubický tým táhl Koukalův útok a právě jeho vedoucí se přihrávkou podílel ve 45. minutě na vyrovnávací brance útočníka Koláře.

Oba týmy se nechtěly spokojit s průběžným vyrovnaným výsledkem a ve 48. minutě mohli domácí jít do vedení, ale Somík ve vyložené šanci nezpracoval Kousalův centr. Pardubičtí v této třetině zredukovali sestavu do tří pětek a ve 49. minutě přece jen překlopili skóre na svoji stranu. Svým druhým gólem v utkání se o to postaral Kolář I ve spolupráci s Koukalem a Píšou.

Z vedení se ale Východočeši těšili jen necelé dvě minuty. V 51. minutě Leška neměl problém vrátit do Růžičkovy branky vyražený kotouč. Urputný boj, ve kterém oba týmy hrály nadoraz, už v základní hrací době změnu stavu nepřinesl, na řadu tak přišlo prodloužení - v tu chvíli již páté v tomto kole! Ale ani v nastaveném čase rozhodnutí nepadlo a o výsledku rozhodly samostatné nájezdy. V nich zlomil pardubické prokletí útočník Jan Kolář, který tak dosáhl na hattrick,svůj první v extralize.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Kolář II (Kolář I, Starý), 45. Kolář I (Koukal), 49. Kolář I (Koukal, Píša), rozhodující nájezd Kolář I - 17. Ondráček (Tvrdík), 22. Důras (Čajánek, O. Veselý), 51. Leška (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 7695.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Kolář II, Benák, Borer, Sičák - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, T. Zohorna, Somík - Markovič, Kousal, Buchtele - Půhoný, Nahodil, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Matějíček, Míka - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Tvrdík, Roman Vlach, Ondráček - Melenovský, Kucharczyk, Šlahař. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: