Hlavní obsah

Chybí nám herní pohoda, vidí rezervy liberecký asistent Pešán

LIBEREC

Jen dva body si připsali v roli favorita hrající hokejisté Liberce v zápase extraligy s Karlovými Vary. Nebylo to zrovna excelentní představení, které by zvedalo diváky ze sedadel. I asistent libereckého trenéra Filip Pešán uznal, že šlo o vydřené vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce

Článek

„Do utkání jsme vstoupili velmi špatně. Nemohli bychom se divit, kdybychom prohrávali o tři góly už v první třetině. Až po domluvě v šatně jsme se zlepšili, ale celkově cítíme, že na našich hokejkách chybí herní pohoda. Spíše jen silou vůle, než umem jsme aspoň vyrovnali na 2:2. Pak jsme ubránili oslabení a při nájezdech jsme byli šťastnější,“ líčil Pešán.

Jak viděl rozuzlení v podobě samostatných nájezdů? „Už během pětašedesáti minut se hrál urputný a netechnický hokej a vyvrcholením byly penalty, které moc kvality nepobraly. Při nich se hráči možná snažili zlomit skóre nějakou kulišárnou, ale moc se jim to nepovedlo. Nakonec rozhodl až v páté sérii rutinérsky Tomáš Vak, který byl jediným úspěšným střelcem,“ shrnul asistent.

V úterý hrají Bílí Tygři z Liberce v Brně, které si v neděli odvezlo dva body z ledu Sparty. „Podle výsledku se zdá, že Kometa se zvedá. Momentálně má dobrý kádr a následně i herní formu. Jediným naším cílem je uhájit postavení v první šestce tabulky. Situace kolem této pozice, která zaručuje přímý postup do play-off, je hodně vyrovnaná. Není o čem spekulovat. Ještě nedávno jsme pomýšleli na elitní čtyřku, ale to už asi nestihneme. Chtěli bychom tým ještě posílit pro závěr sezóny,“ dodal Pešán.

V pátek nastoupí Liberec doma proti Zlínu v souboji dvou adeptů na umístění ve zmíněné šestce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články