Hlavní obsah

Salfický se loučil s Karlovými Vary. Možná se objevím v Pardubicích, naznačil gólman

LIBEREC

Moc toužil po vítězství na rozloučenou se svým několikaměsíčním působením v Karlových Varech, ale nakonec se musel hokejový brankář Dušan Salfický spokojit po zápase v Liberci s jediným bodem za porážku 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dušan Salfický v dresu Karlových Varů

Článek

„Při penaltách byli všichni střelci nervózní a mrzí mě, že jsem dostal zrovna ten jediný gól, který rozhodl. Určitě se dalo proti Tomáši Vakovi něco dělat. Výsledek je pro mne zklamáním. Už podruhé v řadě jsme neuspěli v nájezdech. Minule to bylo doma proti Kladnu. A to, že jsme se díky lepšímu skóre po neděli dostali z posledního místa před Mladou Boleslav při shodném počtu bodů, je slabou útěchou,“ líčil Salfický.

Po zápase v Liberci si pohovořil s libereckým gólmanem Markem Pincem. „Mára mi říkal, že jsem chytal dobře,“ usmál se „Salfa“. Ale ke spokojenosti měl daleko. „Sahali jsme po třech bodech, které jsme moc potřebovali,“ vysvětlil svoje rozpaky.

Jak se ohlíží za svou karlovarskou štací? „Nedivte se mi, že jsem v prvních chvílích rozladěný a smutný. Čekal jsem, že klukům více pomohu dostat se trošku nahoru a nebudeme na chvostu tabulky. Takhle je Energie pořád ohrožena baráží. Snad se jí vyhne. Na druhou stranu si vážím toho, že jsem dostal šanci odchytat čtyřiadvacet zápasů v extralize. Myslím, že jsem nejvyšší soutěži přivykl,“ svěřil se zkušený gólman

„Karlovarským hráčům přeji, aby se jim dařilo lépe, než dosud. Budu jim držet palce, aby závěr sezóny zvládli. A co bude se mnou? Během pondělka se stěhuji z Varů, a co bude dál, se rozhodne do středy. Hostování z Ústí jsem měl pouze do 30. ledna. Líbilo by se mi setrvání ve Varech, ale to se neuskuteční,“ tvrdil gólman, který v březnu oslaví 40. narozeniny.

Je možné, že se Salfický přesune do Pardubic, kde by mohl vytvořit dvojici s Martinem Růžičkou. „I to je ve hře. Kluby usilovně jednají a nechám to na manažerech. Ani bych se Pardubicím nebránil, protože bych zůstal v extralize. Ostatně, už v letní European Trophy jsem za Pardubice jeden zápas odseděl na střídačce, když byl Růžička zraněný. Ústí nadále stojí o pardubického Koutského, který tam má střídavé starty a Ústečtí jsou s ním spokojeni. Třeba si mě ale Ústí nechá, nebo mě pošle znovu do prvoligových Litoměřic, kde jsem začínal sezónu,“ dodal Salfický.

Reklama

Související témata: