Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Třinci, Karlovy Vary porazily Plzeň

lik, grgSport.cz

Boj o první desítku pro play off v hokejové Tipsport extralize vrcholí. Litvínov prohrál ve 45. kole na ledě Zlína 0:3, pražská Slavia vyhrála v Třinci 4:1. Brněnská Kometa hostí Liberec, předposlední Karlovy Vary překvapivě porazily v západočeském derby druhou Plzeň 3:2. Vedoucí Sparta prohrála na ledě Vítkovic. Deváté Kladno se s Mladou Boleslaví střetne až ve středu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Alinč v dresu Slavie se snaží překonat třineckého brankáře

Článek

Mistr z Třince bojuje o první šestku pro play off, ale také ještě i o udržení v desítce. To Slavia je v daleko svízelnější situaci k postupu do vyřazovacích bojů musí vyhrávat. A na ledě Třince se to sešívaným povedlo, Oceláři po výsledku 1:4 poprvé prohráli před svými fanoušky pod trenérem Janem Tlačilem.

Do Zlína přijel Litvínov a potkala se mužstva, kterým se v poslední době nedaří. Domácí posbírali za deset uplynulých klání devět bodů, tentokrát přidali další tři. Už po sedmi minutách vedli 2:0 zásluhou Ondráčka a Köhlera, na konečných 3:0 upravil pět minut před koncem Důras. Jakub Sedláček vychytal třetí čisté konto v sezóně.

Třetí České Budějovice doma svedly bitvu se čtvrtými Pardubicemi, které Mountfield porazily i počtvrté v této sezóně. Na vítězství 4:1 se gólem a asistencí podílel kapitán hostí Petr Koukal a Východočeši se svému soupeři v tabulce přiblížili na rozdíl jediného bodu.

Travis Gawryletz (vpravo) z Karlových Varů a Jan Stránský z Plzněfoto: ČTK/Jan Sokol

Západočeské derby v úterý proti sobě postavilo Karlovy Vary a Plzeň, mezi kterými je propastný rozdíl 38 bodů. Přesto se nakonec radoval ten hůře postavený v tabulce. Vítězný gól vstřelil minutu před koncem Jan Košťál a Karlovy Vary tak stále ještě mohou snít o předkole play off.

Desáté Brno se mohlo v případě výhry nad Libercem posunout na osmou příčku, jenže to by hosté museli přijet bez Jaroslava Kudrny. Hráč Bílých tygrů totiž zaznamenal hattrick a právě jeho zásluhou Brno ztratilo dvoubrankové vedení. Vítězný gól vstřelil v 58. minutě Urban.

Vedoucí Sparta přijela na led Vítkovic a už po třech minutách zápasu vedla po gólu Lapšanského. I tady ale fanoušci nakonec viděli hattrick a k potěše domácího publika v podání vítkovického hráče. Roman Szturc nejprve dvěma góly srovnal skóre a nakonec rozhodl v samostatných nájezdech o výhře svého týmu.

Hokejová Tipsport extraliga, 45. kolo:
Třinec - Slavia 1:4on-line
Branky: 28. Klouček - 12. Krenželok, 25. Micka, 40. Vondrka, 59. Dušek.
Zlín - Litvínov 3:0on-line
Branky: 5. Ondráček, 7. Köhler, 55. Důras.
Č. Budějovice - Pardubice 1:4on-line
Branky: 56. Šimánek - 9. Kolář, 38. Kousal, 42. Somík, 54. Koukal.
Brno - Liberec 3:4on-line
Branky: 9. Zohorna, 13. Jakub Svoboda, 38. Holec - 21., 28., a 52. Kudrna, 58. Urban.
Karlovy Vary - Plzeň 3:2on-line
Branky: 13. Kuběna, 45. Klíma, 59. Košťál - 46. Pletka, 53. Kaberle.
Vítkovice - Sparta 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 17, 39., a rozh. nájezd Szturc - 3. Lapšanský, 21. Ton.
Dohrávka: 1. února Mladá Boleslav - Kladno

Reklama