Hlavní obsah

Třinec - Slavia 1:4Slávisté porazili mistrovský Třinec potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Krenželok 0 : 1
25. Micka 0 : 2
28. Klouček 1 : 2
40. Vondrka 1 : 3
59. Dušek 1 : 4

TŘINEC

Hokejisté Slavie vyhráli v zápase 45. kola extraligy na ledě Třince 4:1 a úřadujícího mistra tak porazili potřetí za sebou. Ve Werk areně však Pražané uspěli poprvé od března 2008. Slavia tak ukončila sérii tří porážek, Třinec doma neuspěl po předešlých třech výhrách.

Článek

Do zápasu již nezasáhl útočník Tomáš Kůrka, který by měl ještě dnes vyměnit dres Slavie za třinecký.

Domácí byli v úvodní třetině střelecky aktivnější, ke gólovým příležitostem se ale dostali jenom v přesilové hře. Brankář Slavie Dominik Furch se při nich vytáhnul a po střele Zíba zlikvidoval i následující nebezpečné tři dorážky. Vzápětí udeřilo na druhé straně: zpoza branky našel Alinč mezi kruhy úplně volného Krenželoka, který vymetl pravý horní růžek Hamerlíkovy branky.

První a druhou spojovala čtyřminutová přesilová hra Třince, hosté ji ale přežili bez úhony a problémů. Navíc záhy po jejím ubránění se střelecky prosadili podruhé, když Micka s pomocí levé tyče zakončil rychlý kontr. A s domácími mohlo být ještě hůře. Nová posila Dušek nezištně přihrával puk před branku, Jelínek ho ale v pádu neusměrnil do odkryté klece.

Další početní převahu už domácí velmi rychle využili. Obránce Klouček nahazoval od levého hrazení kotouč na branku, který překvapivě propadl Furchovi za záda. Následně odmítnul vyrovnání Bonk a pak přišla série hostujících šancí: Alinč i Růžička ale ztroskotali na betonech pozorného Hamerlíka. Přesto šli Pražané do kabin s dvoubrankovým vedením, neboť v poslední minutě druhé třetiny skóroval nikým nehlídaný Vondrka.

45. kolo hokejové extraligy:
Oceláři Třinec - Slavia Praha 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Klouček (D. Květoň, Peterek) - 12. Krenželok (Alinč), 25. Micka (V. Růžička ml., Dresler), 40. Vondrka (Kadlec), 59. Dušek (Vondrka). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Kadlec (Slavia) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 2623.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Kania, Bolf - Hrňa, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, M. Hořava - Orsava, Polanský, Adamský - Hampl, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Tlačil a Janků.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Valach - Vondrka, Alinč, Krenželok - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Dušek, P. Jelínek, Doležal - Sklenář, T. Hertl, Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

Oceláři měli vhodnou možnost vstřelit kontaktní branku hned v úvodu závěrečné části, po hezkém pasu Kanii se do úniku dostal Peterek, jehož bekhendový blafák kryl levým betonem Furch. Slávisté se soustředili na poctivou defenzivu, z níž vyráželi do brejků. Tlak domácích byl místy drtivý, ale ani z nejvyloženějších šancí už Furcha nepřekonali. Naopak Slavia pečetila vítězství brankou v předposlední minutě, když se při power play trefil Dušek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články