Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 1:4Pardubice potvrdily, že se jim proti Jihočechům daří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kolář 0 : 1
38. Kousal 0 : 2
42. Somík 0 : 3
54. Koukal 0 : 4
56. Šimánek 1 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Pardubic vyhráli v zápase 45. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 4:1 a proti Jihočechům tak uspěli posedmé za sebou. Oba celky tak aktuálně na třetím a čtvrtém místě tabulky dělí jen bod, lepší pozici si stále drží České Budějovice.

Článek

Jako první prověřil pozornost brankáře soupeře domácí Ptáček, ale více ze hry měli v úvodu hostí. Gólman Kovář odolával jejich pokusům do deváté minuty, kdy Pardubičtí po vyhraném buly otevřeli skóre díky spolupráci Koukala a obou Kolářů. Stačilo jim k tomu šest vteřin z trestu domácího Rouska.

Inkasovaný gól zdravě nabudil hráče Mountfieldu, kteří se stále častěji probíjeli do blízkosti Růžičkovy branky. Střelecké pokusy Květoně, Červeného, Langhammera i Gulaše však skončily neúspěšně. Krátce před koncem trestu Buchteleho operoval Šimánek v pardubickém brankovišti, ale kotouč za čáru neprotlačil.

Buchtele šel za "katr" také v úvodu prostředního dějství, ale přesilovkové manévry Jihočechů vyrovnání nepřinesly. Stejně jako následující početní převaha při vyloučení Kočího. V dalším průběhu vymyslel nebezpečnou akci Kuchejda, jenž po objetí soupeřovy branky našel volného Mertla, ale puk z jeho hole schoval Růžička zázračně do lapačky.

Na protější straně vyzkoušel domácího brankáře obránce Kolář a brzy po ubráněném oslabení, kdy nuceně odpočíval Drtina, si připsal střelecký pokus rovněž Koukal. V závěru druhé třetiny se Východočeši vymanili ze sevření domácích a po zmatku před Kovářem přidal druhý gól Kousal.

Krátce po začátku třetí třetiny se střelou švihem trefil za Kovářova záda Somík. Budějovický gólman poté zlikvidoval nájezd Radila s Nahodilem a zřejmě kvůli zdravotní indispozici uvolnil místo v brance Kantorovi. Hosté stříleli na Kantora ze všech pozic, ale recept na jeho překonání našel až při vyloučení Kuchejdy pohotový Koukal. Čestný úspěch Jihočechů zaznamenal ve vlastním oslabení Šimánek, jenž účinným forčekinkem potrestal nedůslednou obranu hostí.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Mountfield České Budějovice - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 56. Šimánek - 9. Kolář I (Koukal, Kolář II), 38. Kousal (Markovič), 42. Somík (Nahodil), 54. Koukal (Starý, Píša). Rozhodčí: Pešina, R. Polák - Jindra, Kostka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4517.
Č. Budějovice: Jakub Kovář (48. Kantor) - Ptáček, Kranjc, Jan Novák, Vráblík, Kolarz, Němeček - Burian, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Mertl, Švihálek - Rousek, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Benák, Kolář II, Sičák, Borer, M. Drtina, Havíř - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Nahodil, Somík - Markovič, Kousal, Buchtele - Šagát, T. Zohorna, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: