Hlavní obsah

Hokejový útočník Kůrka opustil Slavii a bude hrát za Třinec

TŘINEC

Hokejový útočník Tomáš Kůrka končí ve Slavii a bude nově oblékat dres mistrovského Třince. Třetí nejproduktivnější hráč Pražanů v této sezoně už nenastoupil v dnešním utkání 44. kola, které sehrála Slavia právě na ledě Ocelářů a vyhrála 4:1. Kůrkův přesun potvrdily oficiální internetové stránky Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Kůrka ještě v dresu Slavie

Článek

"Kůrku jsme nenominovali k zápasu z toho důvodu, že jsme mu dnešním dnem ukončili hostování. Je hráč Sparty, už není v naši režii, jak to s ním bude dál. Ale taky jsme slyšeli o zájmu Třince," prohlásil ještě bezprostředně po utkání na tiskové konferenci asistent trenéra Jiří Čelanský.

Kůrka se vrátil do Slavie po minulém ročníku stráveném ve Spartě a také na hostování v Pardubicích. Ve 43 zápasech v dresu červenobílých zaznamenal 21 bodů a byl s 13 trefami nejlepším střelcem týmu spolu s Tomášem Pospíšilem, který ale osm svých gólů dal ještě v dresu Brna.

Slavia se snaží z dvanácté příčky dohnat pozice pro předkolo play off, ale ani v Třinci Kůrka nemá účast ve vyřazovací části jistou. Oceláři totiž mají na jedenáctý Litvínov náskok jen sedm bodů. "My chceme posílit kádr a hledáme hráče, kteří by byli vhodní pro náš tým. Tomáš je jedním z nich," doplnil asistent trenéra Třince Pavel Janků.

Bývalý hráč Litvínova a Českých Budějovic má v extralize na kontě z 307 utkání 171 bodů za 88 gólů a 83 asistencí. Odehrál i 17 zápasů v NHL za Carolinu a připsal si pět bodů (3+2). Po návratu ze zámoří hrál i ve Finsku za Kuopio a Ilves Tampere, ve Švýcarsku za Fribourg a ve Švédsku za Södertälje. Za českou reprezentaci nastoupil v 15 duelech a vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín