Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:4Kudrnův hattrick pomohl Liberci k vítězství v Brně 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zohorna 1 : 0
13. J. Svoboda 2 : 0
21. Kudrna 2 : 1
28. Kudrna 2 : 2
38. Holec 3 : 2
52. Kudrna 3 : 3
58. Urban 3 : 4

Hattrick libereckého útočníka Jaroslava Kudrny a tři asistence Petra Nedvěda zajistil hokejistům Liberce v Brně vítězství nad Kometou 4:3. Brnu sice patřil vstup do zápasu, ovšem dvoubrankový náskokj neudrželi a po šesti vítězných zápasech na domácím ledě prohráli. Rozhodující gól vstřelil tři minuty před koncem liberecký útočník Tomáš Urban.

Článek

Do sestavy Brna se z kvarteta marodů vrátil pouze Jakub Svoboda. Opory postrádal i Liberec, kterému chyběl odpočívající brankář Pinc a také produktivní útočník Bartovič, místo něhož se objevil v první Nedvědově řadě Klimenta.

Po oboustranně nervózním začátku uklidnil Komety útočník Zohorna, který nabral rychlost po pravém křídle, protáhl se okolo dvou libereckých zadáků a z úhlu po blafáku našel skupinku mezi chrániči brankáře Vošvrdy a tyčkou. Brňané zvýšili tlak, kterému hosté jen s obtížemi odolávali. V přesilovce rozehráli ukázkovou kombinaci Kováčik s Němcem, po jehož nezištné přihrávce přidal Jakub Svoboda druhou branku.

Na nepříznivý stav zareagovali liberečtí Tygři větší agresivitou, do šarvátky s domácím Eratem se pustil tak vehementně obránce Štich, který se rozhodl potrestat tvrdý atak brněnského útočníka na kapitána Liberce Nedvěda. Štich ale za svou reakci dostal pětiminutový trest a zápas pro něj skončil.

Podle zcela jiného scénáře ale začala druhá třetina. Liberec zvýšil svoje útočné úsilí. Hokejové kvality prokazoval zejména nejproduktivnější hráč Tygrů Nedvěd, který strávil na ledové ploše dvojnásobek času než jeho spoluhráči. Po Nedvědově přihrávce hned po 35 sekundách překvapil brankáře Trvaje přesnou střelou mezi chrániče Kudrna. Suverenita domácího týmu rychle vyprchala, Liberec převzal iniciativu a získal i tlak. Hodně mu k němu dopomohly i častá vyloučení domácích hráčů. V přesilovce také po akci Nedvěda střelecky pohotový Kudrna vyrovnal.

Brňané se pouze bránili a jen s obtížemi se dostávali do protiútoků. Liberečtí hokejisté nepříjemně napadali protivníka hned po ztrátě kotouče a k jejich silným zbraním patřila i přesná obrana středního pásma. Brňané se probrali až v závěru druhé třetiny. Při přesilovce Žižkovu střelu od modré čáry stačil Vošvrda jen vyrazit před domácího Holce, jenž střelou pod horní tyčku přidal třetí gól.

Také v poslední třetině diktovali hokejisté Liberce tempo hlavně zásluhou první útočné řady. Technicky vybaveného Nedvěda brněnští zadáci jen s obtížemi odstavovali od puku. Po výrazném tlaku se také podařilo Kudrnovi v 52. minutě potřetí překonat brankáře Trvaje. Závěr zápasu se dohrával v hodně nervózní atmosféře. Brňané hráli křečovitě, po chybě v rozehrávce po sólu vstřelil tři minuty před koncem Urban vítěznou branku.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. H. Zohorna (Bičánek) 13. Jakub Svoboda (Kováčik, Němec), 38. Holec (Žižka, Erat) - 21. Kudrna (P. Nedvěd, Trončinský), 28. Kudrna (P. Nedvěd), 52. Kudrna (Trončinský, P. Nedvěd), 58. Urban. Rozhodčí: Hribik, Husička - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Štich (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6705.
Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Švrček, Bičánek - Němec, Čermák, Koreis - Erat, Petrovický, Holec - Jakub Svoboda, Balej, T. Svoboda - Jankovič, H. Zohorna, J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Liberec: Vošvrda - Derner, Trončinský, Čakajík, Výtisk, Štich, Roth, Moravec, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček Urban, Vantuch - Kica, Vak, Bárta - Bortňák, Bulíř, Víšek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: