Hlavní obsah

Boleslav se zvedá, hraje ještě o desítku? To je skoro sci-fi, tvrdí její kouč

Mladá Boleslav dál čeří boj o desítku, kladenské Rytíře rozesmutnila fotbalovým výsledkem 1:0. Z posledního místa se dotáhla na Karlovy Vary, na aktuálně desátou brněnskou Kometu má ztrátu deseti bodů. Pravidelný účastník baráže posledních sezón ještě může živit naději na předkolo play-off, vždyť zbývá sedm kol a Středočeši mají zápas k dobru.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Balaštík (vpravo) a David Výborný

Článek

„Řekli jsme si, že musíme vyhrát z posledních čtyř zápasů před reprezentační přestávkou aspoň tři. Hned ten první s Třincem jsme ztratili, teď vyhráli, a když zvládneme ty v Litvínově a s Pardubicemi, jsme pořád ve hře. Ale musíme hrát jako teď,“ hlásí gólman Jaroslav Hübl, jenž vydatně pomohl ke středeční výhře čistým kontem.

Cíl: co nejvíc bodů

Jenže kouč Petr Novák jeho optimismus nesdílí. „Chceme se odpoutat ode dna a získat co nejvíc bodů. Nevzdáváme to, ale jestli umíte počítat, vidíte, že desítka je skoro sci-fi. To bychom z posledních devíti zápasů museli vyhrát snad osm a ostatní soupeři v boji o předkolo prohrávat,“ reagoval.

Boleslav vyhrála čtvrtý zápas z posledních pěti především vynikající defenzívou. „V té vidím velké zlepšení, za nulu jsme hodně rádi,“ spokojeně pokyvoval hlavou Novák.

Pomohla kladenská neschopnost

K čistému kontu jeho týmu ale včera výrazně přispěla i nebohá koncovka Kladna. „Ve dvouminutové přesilovce pěti proti třem jsme ostudně skoro ani nevystřelili, za výkon si body nezasloužíme. Vždyť za poslední čtyři utkání venku jsme dali ze hry jediný gól! Je malý zázrak, že přesto z těch zápasů máme tři body,“ vyprávěl kladenský asistent Jiří Kopecký.

Nejkrušnější okamžiky připravili hosté Hüblovi v úplném závěru, kdy se při současné power play a přesilovce nadechovali k vyrovnání. „Zbytečně jsme si to komplikovali, mohli jsme několikrát vyhodit a puk se zase odrazil před branku. Kdyby si ho Kalla lépe zpracoval, už bych se asi nestihl přesunout,“ ulevilo se gólmanovi.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín